Najbolji teniser sveta Novak Ðoković kritikovan je u tekstu objavljenom u britanskom „Telegrafu“ zbog načina na koji bira goste u svom Instagram lajvu tokom pandemije korona virusa i tema kojima se bavi.

Giri Nejtan u autorskom tekstu za „Telegraf“, između ostalog, optužuje Ðokovića da se sa svojim gostima na Instagramu bavi „pseudonaučnim“ temama.

U prvom delu teksta on je Ðokovića pohvalio zbog gostiju koje je u početku dovodio u svoj lajv, kao i zbog plasiranja ideje o pomoći nižeplasiranim igračima.

Povezana vest:  VIMBLDON 2013, Marion Bartoli u finalu Vimbldona

Nejtu je, međutim, zasmetalo Ðokovićevo protivljenje vakcinaciji, ali i to što je u jednom od svojih lajvova ugostio iranskog nutricionistu Šervina Džafarijeha.

Sa Džafarijehom je, kako tvrdi autor teksta u „Telegrafu“, promovisao pseudonauku i reklamirao proizvode Iranca, za koje britanski novinar kaže da su „smeće“.

Najveća šteta koju Ðoković nanosi je, kako dalje tvrdi Britanac, to što takve stvari javno objavljuje kao jedan od najpoznatijih sportista sveta, a pogotovo kao jedan od najbogatijih i najuticajnijih Srba.

Povezana vest:  AO 2013, Đokoviću kladioničari daju najveće šanse za titulu