Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je danas da su odložena ovogodišnja finala Dejvis kupa i Fed kupa zbog pandemije korona virusa i pomerena za 2021. godinu.

U Dejvis kupu trebalo je da se odigraju kvalifikacije u Svetskoj grupi jedan i Svetskoj grupi dva, a finale je bilo na programu u novembru u Madridu. Prema novom planu, kvalifikacije će se igrati sledećeg marta ili septembra, a finale će početi 22. novembra u Madridu.

Povezana vest:  Konačno pobeda Jelene Janković

ITF je navela da će 18 ekipa koje su se već plasirale na ovogodišnje finale, zadržati svoja mesta i 2021. godine.

Takmičenje u Fed kupu trebalo je da se održi u aprilu, ali je odloženo zbog pandemije, pa je ITF odredila da se naredne godine finale održi u Budimpešti od 13. do 18. aprila. Slično kao i u Dejvis kupu, 12 ekipa koje su se kvalifikovale za ovogodišnji turnir igraće i 2021.

Povezana vest:  Titule za Jakšić i Mirčić u Tarakanu

Takmičenja na ATP i WTA turnirima prekinuta su sredinom marta zbog pandemije, a nastaviće se početkom avgusta. U medjuvremenu održali su se brojni egzibicioni turniri.

Prvi veliki turnir koji će biti održan je Ju Es open, koji počinje 31. avgusta ali bez gledalaca. ITF želi da prodaje ulaznice za finale Fed kupa.

„Organizovanje takmičenja bez navijača nije se smatralo poželjnom opcijom s obzirom na jedinstvenu atmosferu koju prave navijači reprezentacija“, navela je ITF.

Povezana vest:  Hrvatski teniseri osumnjičeni za nameštanje mečeva