Australijski teniser Nik Kirjos odustao je od Otvorenog prvenstva SAD, a u obraćanju javnosti je rekao da to čini za „stotine hiljada Amerikanaca koji su izgubili živote“.

„Neću igrati na ovogodišnjem Ju-Es openu. Srce me boli što neću biti tamo i takmičiti se u jednoj od najvećih teniskih arena, ali to činim za moje ljude, za moje Australijance, za stotine hiljada Amerikanaca koji su izgubili živote, za sve vas“, rekao je Kirjos u video poruci.

Povezana vest:  Endi Mari povredio koleno i predao meč u Torontu

Ovaj 25-godišnji Australijanac, 40. teniser sveta, kazao je da ne zamera Teniskom savez SAD zbog toga što je istrajan u nameri da se održi takmičenje, kao ni onima koji će nastupiti, ali ih je pozvao na odgovorno ponašanje.

„Igrate na vlastitu odgovornost i sa tim nemam problema. Teniseri, morate da se ponašate misleći jedni na druge i da budete jedinstveni. Ne možete plesati po stolovima, zgrtati novac po Evropi ili tražiti brzu zaradu organizirajući egzibicije. To je tako sebično. Barem jednom mislite na druge ljude. O tome se radi kad je u pitanju ovaj virus. On ne mari za vaš renking ili koliko novca imate. Ponašajte se odgovorno. Onim igračima koji su poštovali pravila i ponašali se nesebično, želim sve najbolje“, kazao je Kirjos.

Povezana vest:  Đoković ispred Ronalda i Hamiltona u trci za "Laureus"

On je često tokom pandemije korona virusa kritikovao one koji se ne ponašaju u skladu sa preporukama epidemiologa.

Posebno se na udaru našao srpski teniser Novak Djoković i svi koji su učestvovali na Adria Tour-u, na kom se zarazio veliki broj ljudi.

Pre Kirjosa je sa Ju-Es opena odustala najbolja teniserka sveta Ešli Barti.

Povezana vest:  WTA ČARLSTON, Jelena Janković lako do osmine finala