Zimonjic_Nestor_US_OpenDanijel Nestor nosilac jednog od najviših kanadskih ordena

 

Kanadskom teniseru srpskog porekla Danijelu Nestoru (Daniel) dodeljeno je najviše kanadsko civilno odlikovanje Orden Kanade, preneli su kanadski mediji.

-To je veliko priznanje. Toliko imena je dobilo to priznanje, a svaki hokejaš koji je bio ovde je fantastičan sportista i osoba s kojom sam rastao i bio moj idol. Tako da je zapanjujuće biti deo toga – rekao je Nestor.

Povezana vest:  ATP MAJAMI, Ðoković kreće u odbranu titule u nedelju posle ponoći

Nestor (38) je u 20-godišnjoj karijeri osvojio četiri Gren slem turnira u dublu, uključujući Vimbldon 2008. i 2009. sa Nenadnom Zimonjićem. Bio je na prvom mestu na ATP listi dublova 87 nedelja. Osvojio je i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 2000. godine u dublu s kanadskim kolegom Sebastijanom Laroom (Sebastian Lareau).

Nestoru, koji je kao Danijel Nestorović rođen 1972. godine u Beogradu, orden je dodeljen za „doprinos koji je dao kao ambasador teniskog sporta i za njegove aktivnosti za zajednicu i humanitarne aktivnosti“.

Povezana vest:  ATP MOSKVA, Troicki i Tipsarević u finalu Kupa Kremlja

Generalni guverner Kanade Dejvid Džonston odluku o dodeli ordena grupi od 54 zaslužnih građana saopštio je 30. decembra, a sama ceremonija uručivanja odlikovanja biće održana kasnije. Orden Kanade je najviše civilno odlikovanje koje Generalni guverner dodeljuje građanima koji su se u životu posebno istakli u oblasti muzike, sporta, politike i umetnosti.