nikola_ciricATP DOHA 2011

Ćirić u trećem kolu kvalifikacija

 

Srpski teniser Nikola Ćirić plasirao se u treće, poslednje kolo kvalifikacija za turnir u Dohi, pošto je danas u meču drugog kola pobedio Františeka Čermaka iz Češke rezultatom 7:6 (7:5), 6:7 (2:7), 6:3.

U poslednje kolo kvalifikacija plasirao se i Ilija Bozoljac, nakon što je u drugom kolu savladao Nemca Simona Štadlera rezultatom 7:6 (10:8), 6:3.

Marku Đokoviću to nije pošlo za rukom, jer je u drugom kolu izgubio od prvog nosioca Marka Kjudinelija iz Švajcarske rezultatom 2:6, 6:4, 6:2.

Povezana vest:  Teniseri Srbije dočekuju Veliku Britaniju na Tašmajdanu

Kao 149. igrač sveta Bozoljac je postavljen za drugog nosioca u kvalifikacijama i uspeo je da opravda ulogu favorita, ali se prilično namučio u duelu protiv snažnog Štadlera. Za ulazak u glavni žreb Bozoljac će se boriti protiv petog nosioca, 191. tenisera sveta Hrvata Antonija Veića. Ćirić je posle 150 minuta velike borbe pobedio Čermaka i u poslednjem kolu igraće protiv trećeg nosioca, 164. tenisera sveta Lukaša Rosola iz Češke.

Povezana vest:  Portugalac Sousa osvojio istorijsku titulu u Kuala Lumpuru

Posle dva potpuno neizvesna seta, koja su rešena u taj brejku, Ćirić je u trećem bio veoma siguran i protivniku nije omogućio nijednu priliku za brejk. Sam je iskoristio prvu koja mu se ukazala i jedan brejk bio mu je dovoljan za pobedu, koja mu je donela šest poena za ATP listu.

Mlađi brat Novaka Đokovića odigrao je veoma hrabro protiv 117. tenisera sa ATP liste. U prvom setu agresivnom igrom iznenadio je Švajcarca, ali je Kjudineli u nastavku zaigrao odgovornije i sa mnogo više koncentracije, pa je izostalo veliko iznenađenje.

Povezana vest:  OI 2012, Srpska policija obezbeđuje tenisere Srbije u Londonu

U glavnom žrebu turnira u Dohi, koji se igra za nagradni fond od 1.024.000 dolara, je Viktor Troicki, koji će u prvom kolu igrati protiv Sergeja Stahovskog iz Ukrajine.