Srpski teniser Peđa Krstin neće imati šansu da se bori za plasman u glavni žreb Otvorenog prvenstva Francuske pošto je diskvalifikovan sa tog turnira pošto je njegov trener bio pozitivan na korona virus.

„Da, diskvalifikovan sam, ja sam bio prvi koji je diskvalifikovan. Bio sam negativan na testu, ali su odlučili da sam bio u jako bliskom kontaktu i diskvalifikovan sam sa turnira“, rekao je Krstin medijima.

Krstin se nalazi se među petoricom tenisera koji su diskvalifikovani sa Rolan Garosa zbog korona virusa. Teniska federacija Francuske sinoć je saopštila da su dvojica igrača bila pozitivna na korona virus, dok su trojica bila u kontaktu sa trenerima koji su pozitivni.

Povezana vest:  Zimonjić: Dali smo sve od sebe

„Nisam očekivao, jako sam razočaran. Šest meseci čekam da igram turnire i na kraju te suspenduju zbog nekih stvari koje nisi očekivao. Organizacija je bila jako loša, čekali smo testove dan i po u sobi, nismo mogli da izadjemo nigde“, rekao je Krstin koji se vratio u Beograd.

„Jedva sam čekao da krenem da igram turnire, Ju Es Open nisu dozvolili kvalifikacije, sada smo imali priliku da igramo i desilo mi se ovo, ali mora se ići dalje“, rekao je Krstin i dodao da planira da, ako sve bude u redu, nastupi na čelendžerima u Splitu i Barseloni.

Povezana vest:  Dejli Mejl: Super Novak energiju crpi iz Dejvis kup titule

Pored Krstina, sa turnira su izbačeni i teniser iz Bosne i Hercegovine Damir Džumhur, Amerikanac Ernesto Eskobedo, Španac Bernabe Zapata i Uzbekistanac Denis Istomin.

„Nažalost, moj trener je bio pozitivan na testu. Zbog toga sam izbačen sa Rolan Garosa i neću imati šansu da se takmičim. Nije mu dozvoljeno da se testira još jednom iako smo ubedjeni da je lažno pozitivan test, jer on već ima antitela. Razoren sam, ali ne mogu da promenim odluku i moram da nastavim dalje“, napisao je Džumhur na svom Instagram profilu.

Povezana vest:  Krunićeva izgubila u dublu

Teniska federacija Francuske je juče saopštila da je od četvrtka uradjeno ukupno 900 testova na korona virus.

Rolan Garos počinje 21. septembra pod veoma strogim merama zbog pandemije, i uz posebnu organizaciju.