nadal_i_federer_na_vodiAgasi zadivljen rivalstvom između Federera i Nadala

 

Legendarni američki teniser Andre Agasi ocenio je danas da je rivalstvo između Rodžera Federera i Rafaela Nadala zanimljivije od onog koje je on svojevremeno imao sa zemljakom Pitom Samprasom.

-Tenis postaje neverovatan kada u isto vreme igraju dva najbolja tenisera u istoriji sporta. Takvo rivalstvo nikada nismo imali u tenisu – rekao je Agasi na Tajvanu gde će igrati egzibicioni meč sa Maratom Safinom.

Povezana vest:  Đoković u četvrfinalu Rolan Garosa

Agasi je karijeru završio sa osam grend slem titula. Pobeđivao je na sva četiri grend slem turnira: Otvorenom prvenstvu Australije, Rolan Garosu, Vimbldonu i Otvorenom prvenstvu Australije. Sampras nikada nije osvojio Rolan Garos, ali je sakupio 14 grend slem titula.

Sva četiri grend slem turnira osvajali su i Federer i Nadal. Federer je i oborio Samprasov rekord pobedivši na 16 grend slem turnira. Agasi je zato ocenio i da su Federer i Nadal delom krivci za loše rezultate američkih tenisera u poslednje vreme.

Povezana vest:  Djoković drugi, Troicki skočio na 34. mesto na ATP listi

Nekada su među najboljima na svetu bili Džon Mekinro, Džimi Konors, Sampras, Agasi, Majkl Čeng i Džim Kurijer, a sada je u vrhu samo Endi Rodik, koji je osvojio Otvoreno prvenstvo SAD 2003. godine i još četiri puta igrao u finalu grend slemova. Svaki put izgubio je od Federera.

-Federer i Nadal su problem američkog tenisa. Ti momci jednostavno igraju na drugom nivou – kazao je Agasi i izrazio uverenje da će 24-godišnji Nadal i u 2011. ostati na prvom mestu rang liste tenisera.

Povezana vest:  Agasi: Nadal najbolji teniser svih vremena

-Moramo da poštujemo razliku u godinama – naveo je Agasi podsetivši da je Federer pet godina stariji od Nadala.