Australijan open

Ana, Jelena i Viktor prošli prvo kolo

 

b_ivanovic_19_01Ana Ivanović, srpski reket broj dva prošla je prvo kolo na Otvorenom prvenstvu Australije. U prvoj deonici AO „pala“ je takmičarka Amerike Shenay Perry (SAD) sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3).

U drugom kolu Ivanović će se sastatis sa boljom iz meča Zuzana Kucova (Slovačka) – Gisela Dulko (Argentina).

Povezana vest:  Šestoro srpskih tenisera prvog dana takmičenja na Ju Es openu

Iako je krenula usporeno u meč Ivanović je trijumfovala a posle meča:

– Dobro sam igrala i servirala. Vremenski uslovi su teški, bilo je hladno i vetrovito! Drugaćije nego što je bilo ranije u Brizbejnu – rekla je Ivanović i nastavila: – Trudila sam se da oistanem koncentrisana u celom meču, mislim da sam servirala i igrala dobro. Puno sam radila na tome u pauzi i svesna sam da će biti loših i dobrih dana, ali moram biti strpljiva.

Povezana vest:  WTA BALI, Ana Ivanović za odbranu trofeja igra protiv Garigesove

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković takođe je pobedila u prvom kolu. JJ je pobedila Rumunku Monicu Niculescu sa 2:0 u setovima (6:4, 6:0). U sledećem kolu Janković će se sastati sa Katie O Brien (Velika Britanija).

Posle 24 časa meča Viktor Toricki pobedio je protivnika Nicolasa Lapentija iz Ekvadora. Tri puta je meč bio odlagan zbog kiše ali jeTroicki ostao fokusiran i slavio sa 3:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:1, 6:3). U narednom kolu Troicki će igrati sa Florianom Mayerom (Nemačka) koji je pobedio zemljaka Philipp Petzschner sa 3:2 u setovima.