Đoković zadovoljan pobedom u prvom kolu

 

nole pariz 2Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je zadovoljan pobedom u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije, pogotovo zbog „sporijeg“ starta na početku meča. Đoković se plasirao u prvo kolo pobedom nad Špancem Danijelom Himenom Traverom od 3:0 u setovima (7:5, 6:3, 6:2).

-Ovo je bio prvi zvanični meč u sezoni pa sam sporije počeo. Ali, igrao sam protiv odličnog protivnika. Uslovi za igru su bili čudni, loptice su nekako bile ‘paperjaste’ i sve je bilo sporo. On nije imao šta da izgubi, dobro je igrao – rekao je Đoković posle meča.

Povezana vest:  AO 2014, Jankovićeva razočarana zbog poraza u osmini finala

-Mučio sam se u prvom setu i to nije tajna. Popravio sam igru u nastavku i zadovoljan sam kako sam priveo meč kraju, dodao je on.

Đoković smatra da je ključ uspeha na grend slem turnirima poštovanje svakog protivnika.

-Grend slem turniri su drugačiji od ostalih jer turnir traje dve nedelje i ponekad se igra u pet setova. Svakog protivnika morate da shvatite ozbiljno, bez potcenjivanja, pogotovo u prvim mečevima kada igrate protiv slabije rangiranih tenisera. Oni daju sve od sebe jer nemaju šta da izgube – rekao je srpski teniser.

Treći teniser sveta rekao je da je fizički dobro pripremljen.

Povezana vest:  Sutra na Vimbldonu četvoro srpskih tenisera

-Danas sam bio duže na terenu i mislim da je to dobro. Fizički sam dobro pripremljen, dobro se krećem. Mislim da igram dovoljno dobar tenis i da mogu da se ravnopravno borim sa najboljim svetskim teniserima. Idem meč po meč – dodao je on.

Đoković je rekao da je prošle godine bio u težoj situaciji jer je branio titulu u Melburnu. On je zbog umora predao četvrtfinalni meč Endiju Rodiku.

-Tokom prošlogodišnjeg turnira sam imao određenih problema pošto sam prvi put branio grend slem titulu i bilo mi je teško da se izborim sa pritiskom i očekivanjima. To je potpuno drugačije iskustvo. Ali, osećam da ove godine mogu mnogo bolje – rekao je on.

Povezana vest:  ATP INDIJAN VELS, Đoković preko Gaskea do polufinala

Srpski teniser ocenio je i da će takmičenje na Australijan openu biti uzbudljivije, pošto ove godine šest ili sedam tenisera mogu do trofeja.

-Ovo je jedan od najzanimljivijih grend slem turnira u poslednjih pet ili šest godina jer ima mnogo više igrača koji mogu da osvoje trofej. Naravno, posle velikih favorita Federera i Nadala – smatra Đoković I nastavlja – Tu je i Marej, Huan Martin DelPotro, Rodik i tu sam ja. Davidenko u poslednje vreme igra sjajno. Biće zanimljivo videti ko će osvojiti trofej.