Drugi najmnogoljudniji grad u Australiji, Melburn, uvešće petodnevno brzo zaključavanje zbog korona virusa, a veći deo teniskog turnira Australijan open održaće se bez prisustva publike, javlja Rojters.

U najnovijem žarištu kovid-19, u karantinskom hotelu u Melburnu.

glavnom gradu australijske države Viktorija, registrovano je 13 novih slučajeva od juče u ponoć, a vlasti žure da zaustave širenje virusa, za koji je potvrđeno da se radi o zaraznijem britanskom soju, prenosi Rojters.

Povezana vest:  DAVIS CUP, Rusija - Indija 3:2

Premijer Viktorije Denijel Endruz najavio je zaključavanje u državi od danas u pono, kojim se zabranjuju javna okupljanja, kućne zabave, venčanja i verska okupljanja.

Upitan o Otvorenom prvenstvu Australije, koje traje do 21. februara, premijer je rekao da se grend wlem turnir smatra radnim prostorom za koji važe nova ograničenja, navodi agencija.

„Nema navijača. Nema gužve.Samo minimalan broj osoblja da bi se bezbedno radilo. Ovi ljudi su u osnovi na svom radnom mestu“, poručio je Endruz.

Povezana vest:  Vilijams ponovo predala meč zbog nesvestice

Događaj je već bio ograničen na prisustvo publike od 50 odsto od uobičajenog kapaciteta, što je ukupno oko 30 000 posetilaca, a oni koji su već kupili karte dobiće povraćaj novca.

Australijan open“, jedan od četiri grend slem turnira u teniskom sportu, bio je odložen za tri nedelje, a počeo je tek nakon što je više od 1.000 igrača i pomoćnog osoblja prošlo 14 dana karantina, navodi Rojters.

Povezana vest:  Lajović u četvrtfinalu Baštada