Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je titulu na Australijan openu, pošto je danas u finalu pobedio Rusa Danila Medvedeva 7:5, 6:2, 6:2, posle sat i 54 minuta igre.

Đoković je u svom devetom finalu u Melburnu došao do devetog trofeja, trećeg u nizu, što mu je ukupno 18. gren slem titula u karijeri.

On se tako približio Švajcarcu Rodžeru Federeru i Špancu Rafaelu Nadalu, koji imaju 20 trofeja sa najvećih turnira.

Povezana vest:  WTA ROLAN GAROS 2010, Frančeska Skijavone osvojila Rolan Garos

Srpski teniser je meč otvorio na najbolji mogući način, napravio je brejk i već posle 10 minuta igre imao je prednost od 3:0.

Medvedev je uspeo da smanji na 3:1, u narednom gemu iskoristio je prvu prliku za brejk i tako se vratio u prvi set, osvojivši tri gema u nizu.

U nastavku su oba tenisera bila sigurna na svoj servis, a novi brejk viđen je u 12. gemu kada je Novak oduzeo servis Rusu i osvojio prvi set.

Povezana vest:  AO 2014, Jankovićeva razočarana zbog poraza u osmini finala

Na početku drugog seta Medvedev je oduzeo servis Đokoviću, ali je svetski broj jedan brzo vratio brejk i osvojio četiri gema u nizu (4:1).

Do kraja seta Medvedev je uspeo da osvoji samo jedan gem, u 8. gemu dozvolio Đokoviću brejk lopte, koje su ujedno bile i set lopte, a drugu je iskoristio i poveo 2:0 u setovima.

Povezana vest:  ATP I WTA ROLAND GAROS, Klajsters i Davidenko odustali od Rolan Garosa

U trećem setu Novak je držao sve konce u svojim rukama, odmah je oduzeo servis rivalu i poveo 3:0.

Borio se Medvdev, uspeo je da osvoji dva gema (5:2), ali je Đoković napravio još jedan brejk u osmom gemu i iskoristio prvu meč loptu za devetu titulu na Australijan openu.

Photo by WILLIAM WEST/AFP via Getty Images