WTA_logoWTA objavio kalendare za 2012. i 2013. godinu

 

Ženska teniska asocijacija (WTA) je objavila svoje kalendare turnira za naredne tri godine. Održaće se 54 turnira u 32 zemlje, a 40% njih će biti kombinovani muško-ženski, ili će se održavati jedni posle drugih.

Jedna od najvećih promena, za koju se zna već nekoliko godina, je premeštanje Sony Ericsson Championships-a iz Dohe u Istanbul tokom pretposledenje nedelje sezone, počevši od ove godine, pa do 2013.

Povezana vest:  Novak Đoković, Peugeotov međunarodni ambasador, u srcu reklamne kampanje za novi Peugeot 508 Sport Engineered

Možda najinteresantnija informacija koja je otkrivena u ovom saopštenju je kako će izgledati leto 2012., pošto će se Olimpijski teniski turnir održati na Wimbledonu u avgustu.

To znači da će tronedeljna pauza posle Wimbledona u kojoj trenutno, tokom jula meseca, uživaju vrhunske teniserke – u tom periodu nema Premier turnira u 2011. i 2013. – biti ukinuta. U stvari, turnir u Stnafordu nagradnog fonda 700.000 dolara će se održati odmah posle Wimbledona, a nakon njega će uslediti San Diego. Turniri od 2 miliona dolara u Montrealu i Sinsinatiju će se održati posle Olimpijade.

Povezana vest:  SVETSKI KUP 2012, Srbija osvojila Svetski kup u Diseldorfu

Tournament of Champions, koji je Ana osvojila prošle godine na Baliju, će sledeće godine biti premešten na novu lokaciju.

Među ostalim novim destinacijama na Touru u naredne tri godine će biti Baku (Azerbejdžan), Cairo (Egipat), Brussels (Belgija), Elkridge (USA) i Dallas (USA).