janko_tipsarevic_cenaj_2011_11AO 2011

Pobedio i Janko Tisparević

 

Srpski teniser Janko Tipsarević pobedio je danas u Melburnu 80. igrača sveta Mišu Zvereva iz Nemačke sa 3:0 (6:3, 6:1, 6:4) i plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije. Tipsarević, 49. teniser sveta, uvodni meč na prvom grend slemu sezone okončao je za dva sata i 11 minuta, pošto nijednom nije ispustio servis, a pet puta je napravio brejk.

Povezana vest:  WTA: Stojanović jedina srpska teniserka u Top 100

Protivnik u drugom kolu verovatno će mu biti deveti nosilac u Melburnu, Španac Fernando Verdasko, koji u prvom meču igra sa nekada petim, a sada 83. teniserom sveta, Nemcem Rajnerom Šitlerom. Tipsarević je protiv Verdaska igrao tri puta i dva puta ga savladao, ali je izgubio u poslednjem njihovom duelu, 2009. godine u Valensiji. Protiv Šitlera igrao je u četvrtom kolu Vimbldona 2008. godine kada je izgubio.

Povezana vest:  ATP KINA, Đoković u polufinalu protiv Iznera

Četvrto kolo na Vimbldonu je 26-godišnjem Tipsareviću i najveći uspeh na grend slem turnirima. Prethodne dve sezone učešće na Otvorenom prvenstvu Australije završavao je u drugom kolu, a 2008. godine stigao je do treće runde takmičenje. Poslednji nastup na grend slemu, prošle sezone na Otvorenom prvenstvu SAD, završio je u trećem kolu.

Plasman u drugo kolo Australijan opena ranije danas izborio je i Viktor Troicki, koji je savladao 197. igrača sveta, Dmitrija Tursunova iz Rusije, sa 3:1 (6:2, 3:6, 6:2, 6:0).

Povezana vest:  AO 2015, Berdih prvi polufinalista u Melburnu

Naredni protivnik Troickom biće 132. teniser sveta Nikolas Mai iz Francuske, koji je savladao 109. igrača na ATP listi Argentinca Brajan Dabula sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4).

I najbolji srpski teniser, Novak Đoković, koji je u Melburnu postavljen za trećeg nosioca, takmičenje počinje danas, mečom sa Marselom Granoljersom iz Španije.