bojana_jovanovski_3AO 2011

Bojana Jovanovski u drugom kolu

 

Bojana Jovanovski (Srbija) – Kai Čen Čang (Kineski Taj Pej) (7:5,6:1)

 

Srpski reket broj tri, Bojana Jovanovski za 80 minuta igre pobedila je 117. Teniserku na WTA listi Kai Čen Čeng sa 2:0 u setovima (7:5,6:1). U drugom kolu će Jovanovski igrati protiv Vere Zvonareve (2. nosilac, Rusija).

Iako je Jovanovski gubila sa 5:2 u prvom setu uspela je da osvoji devet gemova za redom i tako napravila sjajan preokret za pobedu u prvom kolu prvog Gren slem turnira u sezoni, u Melburnu.

Na terenu broj 18, na kome su dan ranije igrali i pobedili Viktor Troicki i Janko Tipsarević pojavila se i Bojana Jovanovski. Njena protivnica bila je Kai Čen Čang iz Kineskog taji Peja.

Prvi set Jovanovski je krenula uplašeno i gubila je sa 5:2. Ipak, Beograđanka se probudila i dobila prvi set sa 7:5 za 54 minuta igre. U prvom setu napravljen je samo jedan as a to je uspelo protivnici Jovanovske. Što se duplih servis grešaka tiče Jovanovski je u prvom delu igre napravila jednu dok je Čeng uspela dva puta da napravi duplu servis grešku.

Povezana vest:  ATP BUKUREŠT, Čela pobednik turnira u Bukureštu

Na startu drugog seta Jovanovski je nastavila sa sjajnom igrom i odmah napravila brejk i povela sa 1:0. Njen servis je bio odličan i u nastavku meča, kada se probudila iz sna, i bez mnogo muke je Jovanovski dobila i svoj servis i povela sa 2:0 u drugom setu i to za sedam minuta igre.

Na servis Čeng borba je bila za svaku lopticu. Poljuljana jer je izgubila sedam gemova za redom i u ovom gemu Jovanovski je stigla do izjednačenja (40:40) a zatim i do prednosti. Ipak, Čeng je uspela da izjednači ali je i dalje osećala veliki pritisak na njenom servisu ali ni to nije trajalo jer je Jovanovski ponovo došla do prednosti. Taj, treći gem u drugom setu, činilo se, bio je od presudnog značaja za taj set jer je tek iz trećeg pokušaja Jovanovski osvojila taj gem i na odmor otišla sa velikih 3:0 u drugom setu.

Povezana vest:  Kiša prekinula meč Đokovića i Del Potra u Rimu

Činilo se da je Jovanovski slomila otpor protivnice što je potvrdila i u naredom gemu što je bez problema učinila i povela sa 4:0 a drugi set je, do tada, trajao samo 16 minuta i igra se svodila na poene Jovanovske.

Posle devet dobijenih gemova Jovanovske, gubila je 5:2 i dobila prvi set 7:5 a u drugom setu vodila sa 4:0 Čeng je uspela da dođe i do prvog gema u drugom setu i smanji na 4:1. U tom trenutku došlo je do malog pada koncentracije Jovanovske. Na svom servisu je srpska teniserka gubila 15:40 ali je uspela da izjednači (40:40) i povede sa 5:1 u drugom setu.

Povezana vest:  Novi uspeh Jorovićeve na Rolan Garosu

Drugi set je trajao samo 24 minuta a Jovanovski je uspela da dođe do gema koji je vodi u naredno kolo Australijan opena. Na servisu je bila Čeng koja je bila potpuno dekocentrisana a Jovanovski je povela sa 0:30 i odmah zatim stigla je i do tri set – meč lopte. Čeng je usdpela da smanji na 15:40 ali to nije bilo dovoljno jer je Jovanovski uspešno prviela meč kraju i zasluženo otišla u drugo kolo.

Naredni meč Jovanovski će igrati sa Ruskinjom Verom Zvonarevom koja je lako pobedila Australijanku Sibil bamer sa 2:0 u setovima (6:2,6:1). Zvonareva je postavljena za drugog nosioca na turniru.