nadal_1_AO_2011AO 2011

Pobede Nadala, Mareja i Južnjeg

 

Takmičenje na Otvorenom prvenstvu Australije uspešno su počeli Španac Rafael Nadal, Britanac Endi Marej i Rus Mihail Južnji. Nadal je do plasmana u drugo kolo došao pošto mu je Brazilac Markoš Danijel predao meč u drugom setu zbog povrede levog kolena. Prvi igrač sveta je pre prekida vodio sa 6:0 i 5:0.

-To je užasan osećaj. Želim mu sve najbolje i da se što pre oporavi. Prošle godine sam zbog povrede kolena morao da predam četvrtfinalni meč (Endiju Mareju). Bilo mi je teško – rekao je Nadal.

Povezana vest:  FED CUP 2012, Selektor Vraneš: Ovaj rezultat nas drži u igri

Nadal je posle pauze zbog povrede, osvojio tri uzastopna grend slem turnira i u Melburnu će pokušati da osvoji četvrti.

-Imao sam dobru prošlu sezonu. Vratio sam se iz veoma teške situacije. Bilo je važno da osvojim Rolan Garos, pošto sam posle toga igrao mnogo mirnije. Nikada unapred ne razmišljam o osvajanju grend slema, pošto je put veoma dug – rekao je prvi teniser sveta.

Povezana vest:  ATP PORTUGAL, Del Potro osvojio turnir u Eštorilu

Nadal će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Rajana Svitinga, koji je pobedio Španca Danijela Himena Travera sa 3:0 (6:4, 6:4, 6:1). Peti nosilac Britanac Endi Marej je do plasmana u drugo kolo došao pošto mu je Slovak Karol Bek predao meč zbog povrede ramena. Britanac je pre prekida vodio sa 6:3, 6:4 i 4:2.

Prošlogodišnji finalista će u drugom kolu igrati sa Ukrajincem Iljom Marčenkom, koji je pobedio Španca Rubena Ramiresa Idalga sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:1).

Povezana vest:  ATP ROLAN GAROS 2010, Marej u osmini finala, pobede Verdaska, Hjuita, Ljubičića

Ruski teniser Mihail Južnji pobedio je u prvom kolu Marsela Ilhana iz Turske sa 3:0 u setovima (6:2, 6:3, 7:6). On će u drugom kolu igrati protiv Slovenca Blaža Kavčiča, koji je bio bolji od Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 3:1 (2:6, 6:4, 7:6, 7:6).

Do plasmana u drugo kolo došao je i Hrvat Marin Čilić pobedom nad Amerikancem Donaldom Janom od 3:0 (6:3, 6:2, 6:1).