bojana_jovanovski_kinaAO 2011

 

Poraz Jovanovske, pobeda Zimonjića u dublu

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije danas uspela da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu u konkurenciji dublova, dok je u muškoj konkurenciji uspešniji bio Nenad Zimonjić.

Bojana Jovanovski i njena partnerka u dublu Amerikanka Varvara Lepčenko izgubile su u prvom kolu od japansko-kineskog dubla Kimiko Date-Krum i Šuaj Čang sa 0:2 u setovima (4:6, 4:6).

Povezana vest:  Viktor Troicki prvi na terenu u Melburnu

Kimiko Date-Krum i Šuaj Čang će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča 14. nosilaca izraelsko-nemačkog dubla Šahar Per -Šuaj Peng i nemačkog dubla Andrea Petković – Tatjana Malek.

Jovanovski će takmičenje na prvom grend slem turniru u sezoni nastaviti u singlu. Ona će meč drugog kola igrati protiv druge teniserke sveta Ruskinje Vere Zvonarjove.

Povezana vest:  Poraz Kecmanovića u polufinalu Dohe

Nenad Zimonjić i njegov novi partner u dublu Francuz Majkl Ljodra plasirali su se u drugo kolo pošto su pobedili Južnoafrikanca Kevina

Andersona i Rumuna Viktora Haneskua sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Srpsko-francuski dubl, koji je postavljen za osme nosioce, će u drugom kolu igrati protiv Španaca Pabla Anduhara i Danijela Himeno- Travera.

Španski dubl je u prvom kolu pobedio urugvajsko-argentinski par Pabla Kuevasa i Eduarda Švanka sa 7:6, 7:5.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2016, Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa, sigurna pobeda Troickog