venuswilliams_19_07AO 2011

Pobede Venus Vilijams, Šarapove i Skjavone

 

Američka teniserka Venus Vilijams plasirala se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je danas pobedila Čehinju Sandru Zahlavovu sa 2:1 u setovima (6:7, 6:0, 6:4).

Vilijams je posle prvog seta tražila lekarsku pomoć zbog povrede butine ili prepone, ali se posle toga vratila na teren i ubedljivo osvojila drugi set, nakon toga uspela je da osvoji i treći set i

Povezana vest:  Tipsarević i Troicki eliminisani u prvom kolu dubla na Rolan Garosu

trijumfuje. Sedmostruka grend slem šampionka nikada nije predala meč u singlu na grend slem turnirima, iako je vrištala zbog bolova, koje je kasnije opisala kao oštre.

-Ovo je bila prava bitka na terenu. Morala sam da se smirim, pošto u sred takvog meča postanete malo histerični. Pretpostavljam da bih predala meč da nisam mogla da se krećem. Odavno nisam predala meč, uvek idem do kraja – rekla je ona.

Povezana vest:  Federer: Nedostaje mi samopouzdanje

Vilijams će u trećem kolu igrati protiv pobednice meča 30. Nosioca Andree Petković iz Nemačke i Britanke En Keotavong.

Ruska teniserka Marija Šarapova je do plasmana u treće kolo došla pobedom nad Francuskinjom Viržini Razano od 7:6, 6:3. Bivša prva teniserka sveta će igrati protiv Julije Gergeš iz Nemačke, koja je pobedila 20. nosioca Estonku Kaju Kanepi sa 6:4, 3:6, 6:4.

Povezana vest:  ATP ŠANGAJ, Zimonjić i Lodra u trećem kolu

Pobednica Rolan Garosa Italijanka Frančeska Skjavone pobedila je u drugom kolu Kanađanku Rebeku Marino sa 6:3, 5:7, 9:7. Šesti nosilac će u trećem kolu igrati protiv Rumunke Monike Nikolesku, koja je bila bolja od 32. nosioca Bugarke Cvetane Pironkove sa 6:4, 6:1.