ljodra_treci_dan6. IZDANJE PBZ ZAGREB INDOORSA

 

Mikael Ljodra želi da igra u Zagrebu

 

Kako se bliži početak 6. izdanja PBZ Zagreb Indoorsa, sve je više zainteresovanih za poslednju preostalu pozivnicu za glavni žreb. Direktor Branimir Horvat i njegov pomoćnik za igračka pitanja Goran Ivanišević odlučili su da će prve dve pozivnice otići u ruke hrvatskih tenisera, Franka Škugora i Antonija Veića. Oko vlasnika treće pozivnice konsultacije još uvek traju.

Povezana vest:  Berdih bolji od Troickog

Već ranije za oko je zapeo zahtev švedskog povratnika Jokima Johansona, a novo ime na listi zainteresovanih je ono 30-godišnjeg francuskog Davis Cup reprezentativca Mikaela Ljodre.

Osvajač pet pojedinačnih ATP naslova te tri Grand Slam naslova i Masters Cupa u parovima, trenutno je 24. na ATP listi pojedinaca.

Iako je prošle sezone bio dvostruki pobednik u Marseju (pojedinačno i u paru) te najbolji na travi u Eastbourneu, u sećanju teniskih fanova sigurno su ostale njegove suze iz Beogradske arene, nakon što ga je Viktor Troicki pobedio u odlučujućem meču finala Davis Cupa.

Povezana vest:  Monika Seleš dobija priznanje na Ju Es openu

Ljodri to ne bi bio prvi dolazak u hrvatsku metropolu, s obzirom da je nastupio na 2. izdanju PBZ Zagreb Indoorsa 2007. godine. Tada je preko Kristofa Vliegena i Ive Karlovića stigao do četvrtfinala u kojem ga je savladao Austrijanac Aleksander Peja.

PHOTO: ataimages.rs