djokovic_23_04AO 2011

Đoković: Zadovoljan sam formom, sledi meč sa Berdihom

 

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas nakon pobede nad Špancem Nikolasom Almagrom i plasmana u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije da je zadovoljan formom pred nastavak takmičenja u Melburnu.

-Osećam da sam fizički i pishološki veoma dobro pripremljen. Tokom turnira uočio sam da imam odličnu kontrolu lopte – rekao je Đoković, koji je na poslednjem Gren slemu prošle sezone u Njujorku izgubio u finalu od Španca Rafaela Nadala.

Povezana vest:  Zimonjić i Jung bez finala miksa na Ju-Es Openu

On je napomenuo da će mu u završnici turnira u Melburnu biti potrebna „velika hrabrost i samopouzdanje“.

-Neće biti pametno ako u odlučujuće mečeve uđem sa unapred istaknutom ‘belom zastavaom’. Izuzetno poštujem Nadala i Rodžera Federera, ali mislim da mogu da pobedim svakog igrača koji se našao među najboljih osam u Melburnu. Znam kako se igra na visokom nivou – poručio je Đoković.

Jedini preostali srpski predstavnik u singlu u četvrtfinalu prvog godišnjeg Gren slema će se sastati sa 23. godišnjem češkim teniserom Tomašom Berdihom, koji je jutros savladao Španca Fernanda Verdaska.

Povezana vest:  Venus Vilijams osvojila 46. titulu

Čeha je prošle godine u četvrtfinalu zaustavio Francuz Žo-Vilfred Conga, a u istoj rundi 2009. eliminisan je od Endija Rodika.

-Sada sam mnogo bolji igrač – tvrdi Berdih i podseća da mu je iskustvo sa Vimbldona „puno značilo“.

Šesti nosilac turnira u Melburnu istakao je da sada svi takmičari pokušavaju da ga pobede, pošto se nalazi „među trenutno najboljim igračima sveta“.

Povezana vest:  Indijski teniseri zapretili da neće igrati u Dejvis kupu

Govoreći o Đokoviću Berdih je ocenio da ga u četvrtfinalu očekuje „vrlo težak zadatak“ i dodao da zna kako treba da igra protiv najboljeg sprskog tenisera.

-Pobedio sam ga na Vimbldonu, ali i on je mene u polufinalu Dejvis kupa. Važno mi je da sam bolji iz meča u meč, da imam neophodno samopouzdanje i imam šansu da trijumfujem – zaključio je Berdih.