Bernard Tomić ljut na organizatore prvog grend slema sezone
 
Tennis-Australian-open-logo-1260955530Talentovani teniser Bernard Tomić razočarao se u organizatore Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu što su ga primorali da igra kasno uveče.
Tomić je takmičenje na prvom grend slemu sezone završio izgubivši od Hrvata Marina Ćilića sa 2:3 (7:6, 3:6, 6:4, 2:6, 4:6) u meču drugog kola koji je počeo u 22.20, a završio se nešto posle dva sata posle ponoći.
-To nije normalno. Teško je za 17-godišnjaka da igra posle jedan ili dva iza ponoći – kazao je nezadovoljni Tomić, velika nada australijskog tenisa.
-Kažite mi u kom sportu, osim u tenisu, igrate u tom periodu. Da sam igrao tokom dana, kao što sam i tražio, možda bi sve bilo drugačije. Trebalo je da pobedim  -istakao je Tomić.
Najkasniji završetak mča na Otvorenom prvenstvu Australije desio se 2008. godine, kada je Tomićev zemljak Lejton Hjuit igrao sa Kipraninom Markosom Bagdatisom.
Meč se završio u 4.34 posle ponoći. Hjuti je tada pobedio, a ove sezone će se u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije ponovo sastati sa Bagdatisom. 
Povezana vest:  Momenti 2019: Đoković, Beron, Filipović, Buša, Vukanović...