ministarka_aerodromSamardžić-Marković: Ministarstvo daje novac za tenisere

 

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić – Marković izjavila je danas da to ministarstvo neprekidno daje novac za tenisere i izrazila uverenje da će posle izbora predsednika Teniskog saveza Srbije, sve biti u redu, jer je to u interesu tenisa i tog saveza.

Na pitanje novinara da li ju je neko obavestio da teniseri ne žele da igraju za Srbiju, Markovićeva je odgovorila da nije i da je sada obaveza novoizabranog starog predsednika da „napravi tu vrstu diplomatske aktivnosti“, izrazivši uverenje da će se ponovo uspostaviti međusobno poverenje koje je dugo postojalo.

Povezana vest:  ATP BARSELONA, Zimonjić i Bupati u četvrtfinalu dubla

-Slobodan Živojinović ostaje predsednik Teniskog saveza Srbije u novom četvorogodišnjem mandatu, a sednicu skupštine ranije je napustila grupa delegata koja podržava Srđana Đokovića, oca našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića, a koja je bila protiv izbora Živojinovića.

Sukobi su tinjali i ranije, a Ministarstvo se nije mešalo u izbor predsednika Teniskog saveza, rekla je Samardžić – Marković.

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS, Đoković protiv Gaskea večeras u 20.00

Ministarka je rekla da Ministarstvo neprekidno daje novac za tenisere, putem stipendija i kampova za perspektivne sportiste, a centar „Gale Muškatirović“, gde se igra „Srbija open“, svojevremeno je pomoglo sa 40 miliona dinara.

Samaradžić – Marković je rekla da je podigla budžet za ukupan sport u Srbiji za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, da je novac dati i plivačima i drugim granskim savezima i da su ove godine najviše povećana sredstva školskom sportu i olimpijskom komitetu.

Povezana vest:  TENISKI SAVEZ CRNE GORE I TENISKI SAVEZ SRBIJE SKLOPILI SPORTSKO-TEHNIČKI UGOVOR

Ona je najavila da će školske olimpijske igre održati sledeće godine u Sremskoj Mitrovici na kojima će učestvovati 4.000 dece i da je u toku izrada zakona o mladima.