Vrhunski tenis, 250 sati programa uživo, legendarni komentatori, nova lica, svaki momenat zabeležen na Rod Lejver areni i van nje, intervjui sa lica mesta – samo su  deo  programa koji je pripremio Discovery, od 17. do 30. januara, tokom trajanja Australian Opena, koje će gledaoci moći da prate kako na digitalnim platformama, tako i na kanalima Eurosport 1 i Eurosport 2.

Uz već dobro poznate komentatore, poput Barbare Šet i Miše Zvereva koji se nalaze u Melburnu, Eurosportovom timu će se iz Londona pridružiti prelepa francuska teniserka i tv zvezda u usponu, Alize Lim. Ona će uz pomoć najsavremenije tehnologije Cube studija intervjuisati najbolje tenisere koji učestvuju na Australian Openu. Svoju stručnost i uvek intrigantne komentare gledaocima će iz Cube studija prenositi i sedmostruki grend slem šampion Mats Vilander, kao i bivši britanski teniser i teniserka Tom Henman i Džoana Konta.

Povezana vest:  AUSTRALIAN OPEN 2012, Berdih ljut na Almagra što ga je namerno pogodio lopticom

„Kao prvi grend slem u godini, Australian Open je uvek zanimljiv, ali mislim da će ove godine to biti posebno. Drago nam je što možemo da poželimo dobrodošlicu Alize Lim u naš tim, a posebno važno za nas je da se Barbara Šet i Miša Zverev nalaze u Melburnu, odakle će sa lica mesta prenositi i navijačku atmosferu. Potrudili smo se da ni jedan momenat ne ostane nezabeležen, a gledaoci sa 50 tržišta imaće mogućnost da se uvere u to“, rekao je Skot Jang,  potpredsednik za sadražaj i produkciju.

Povezana vest:  ATP KINA, Zimonjić i Nestor u drugom kolu

Svoj doprinos sjajnoj pokrivenosti Australian Opena od strane Eurosporta daće i teniske legende Kris Everet i Džon Mekinro koji su potpisali novi dogovor sa Discoverijem po kojem će izveštavati sa svih grend slem turnira u toku godine. Tu su i Boris Beker, Žastin Enan, Aleks Koreča i Roberta Vinči koji će i ove godine davati svoje stručno mišljenje o dešavanjima na terenu.

Povezana vest:  Mihajlović: Verujem u pobedu Srbije

Još jedno od novih lica je i mladi Norvežanin, Kasper Rud, koji sa 23 godine ima šest titula, a zahvaljujući intervjuima koje će davati za Discovery i kolumni koju piše za eurosport.com, fanovi će imati jedinstvenu priliku da se upoznaju sa životom teniske zvezde u usponu.

Foto: Getty Images