pilic_i_obradovicPilić: Očekujem da Novak pobedi i u Njujorku

 

Dosadašnji savetnik teniske reprezentacije Srbije koja je u decembru osvojila Dejvis kup, Nkola Pilić, izjavio je danas da očekuje od Novaka Đokovića da treći Gren slem trofej osvoji ove sezone na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku.

Pilić je u intervjuu Rojtersu istakao da da bi bilo „previše očekivati“ da prvi srpski, odnosno treći svetski reket ove godine pobedi na Rolan Garosu i Vimbldonu.

Povezana vest:  Federer u finalu AO posle pobede nad Congom

-Novak je pobedom u Melburnu skinuo sa leđa teret jednog osvojenog Gren slema i to je jedan od najvažnijih faktora za nastavak njegove karijere – tvrdi Pilić čiju je tenisku Akademiju Đoković pohađao sa 12 godina.

Pilić je napomenuo da je Đoković „izuzetno napredovao u servisu i forhend udarcima“.

-Novak je oduvek odlično znao šta mu je činiti i uporno je nastavljao da poboljšava sve elemente igre. Njegov servis je sada mnogo bolji, a forhend ima razornu moć – smatra proslavljeni teniski stručnjak.

Povezana vest:  ATP ATLANTA, Fiš osvojio Atlantu

Bivši selektor reprezentacija Hrvatske i Nemačke, koje su pod njegovim stručnim nadzorom osvajale titule u Dejvis kupu, dodao je da je pobeda Srbije u finalu prestižnog ekipnog takmičenja bila „katalizator Novakove odlične igre u Melburnu“.

-Pobeda u Dejvis kupu inspirisala ga je na velika dela. Osim toga, Novak je sada zreo čovek i fizički i mentalno sve jači – ocenio je Pilić.

Povezana vest:  ATP US OPEN 2010, Đoković pobedio Federera, sledi finale sa Nadalom