srdjan_djokovic_1Saopštenje za medije Gorana Đokovića o saradnji turnira Serbia Open i kampanje Očistimo Srbiju

 

Preosimo vam u celosti saopštenje za medije i izjava gospodina Gorana Đokovića o saradnji turnira Serbia Open i kampanje Očistimo Srbiju.

Povodom kampanje pokrenute od strane pojedinih nevladinih organizacija protiv ATP turnira “Serbia Open” i institucija koje su omogućile održavanje turnira, dužni smo da obavestimo javnost da je Novak Đoković sa velikim zadovoljstvom prihvatio učešće u akciji Očistimo Srbiju, svestan njene važnosti za našu državu. Kako bi cela akcija Očistimo Srbiju dobila na značaju, organizatori Serbia Open-a dali su joj posebno mesto na turniru.

Povezana vest:  ATP GŠTAD, Finale: Almagro - Gaske

Za uplaćena sredstva, upravo zbog velikog društvenog značaja, akcija Očistimo Srbiju je dobila višestruko veći oglasni prostor u odnosu na druge sponzore, tokom i posle održavanja ATP turnira Serbia Open. Novakovo ime i njegovo učešće u akciji Očistimo Srbiju, koje se u drugim slučajevima meri ugovorima u milionskim dolarskim iznosima, došlo je kao poklon njega samog i porodice Djoković. Kampanja Očistimo Srbiju sa Novakovim likom bila je prisutna širom Srbije dugo nakon održavanja ATP turnira.

Povezana vest:  ATP PEKING, Đoković: Conga može svakog da pobedi

Novak Đoković je ponosan na svoje ušešće u kampanji i sa zadovoljstvom će se odazvati svakom pozivu za promociju ove akcije i u budućnosti.

-Kao direktor turnira, u svim intervjuima koje sam davao za NY Times, CNN, Herald Tribune, L’Equipe, ABC i td, uvek bih dobijao ista pitanja: Zbog čega Novak umesto reketa drži metlu na velikoj slici na Aerdoromu Beograd? Zbog tog odgovora, glas o Akciji proneo se daleko van granica zemlje.

Prema sugestijama čelnika ATP –a, organizatori turnira treba da vode računa o smanjenju zagađenja životne sredine, što je postao problem globalnih razmera. Ove sugestije su prihvaćene, svi ističu važnost očuvanja životne sredine i zbog toga su turniri i podržani od strane institucija koje se time bave. Istakao bih i da 60% budžeta ATP turnira u Nici dolazi od Ministarstva životne sredine Republike Francuske.

Povezana vest:  Jelena Janković srušila Petru Kvitovu!

Mislim da je sramota da se u ovom ili bilo kom drugom momentu u dnevnopolitičke svrhe, kalja ugled zvanično proglašene najbolje neprofitne akcije proteklih godina, kao i ime Novaka i porodice Đoković.

Goran Đoković

Direktor ATP Serbia Open