KZN_SRBIJA (2)

FED KUP 2011

Vraneš veoma zadovoljan pobedom podmlađene reprezentacije

 

Selektor Fep kup reprezentacije Srbije Dejan Vraneš izrazio je večeras veliko zadovoljstvo zbog pobede svog tima protiv Kanade u Novom Sadu.

-Ova pobeda ima još i veći značaj ako se uzme u obzir da je ekipa podmlađena – rekao je Vraneš na konferenciji za novinare i zahvalio kompletnom timu koji je doprineo da se dođe do pobede.

On je kazao da je Bojana Jovanovski vrlo dobro podnela teret prve igračice u timu iako je veoma mlada. Dodao je da je bio prijatno iznenađen kada je selektor Kanade na teren izveo Šeron Fičman i Meri-Iv Peletijer, umesto da izvede Rebeku Marinu i Aleksandru Voznijak u odlučujućem dubl meču, koji je Srbija dobila.

Povezana vest:  VIMBLDON 2012, Ivanović sutra na terenu Vimbldona

Aleksandra Krunić, koja je sa Bojanom Jovanovski nastupala u dubl meču rekla je da je imala veliku želju da pobedi, „čak možda i veću nego u singlu“ i da je zbog toga tako snažno i angažovano ušla u meč.

-Verovala sam da možemo da dobijemo ovaj meč i mislim da je Aleksandra, i pored velikog pritiska, odigrala odlično i zato želim da joj čestitam – rekla je Bojana Jovanovski.

Povezana vest:  Federer: Serija Đokovića može da znači smenu na vrhu



Selektor Vraneš je rekao da je bio zadovoljan uslovima za igru I trening u novosadskom Spensu i dodao da ne bi imao ništa protiv da Fed kup reprezentacija Srbije i u narednom periodu igra u glavnom gradu Vojvodine.

Selektor Fed kup reprezentacije Kanade Silvan Bruno rekao je da je domaći tim igrao veoma dobro, da je bio „veoma takmičarski nastrojen“ i da je zato i pobedio.

-Pored svega, zadovoljan sam kako je moja ekipa igrala a posebno me raduje ponašanje igračica na terenu – rekao je Bruno.

Dodao je da se kanadska reprezentacija veoma dobro osećala u Novom Sadu i izrazio nadu da će doći ponovo. Šeron Fičman, koja je nastupala u dublu, rekla je da su ona i Meri-Iv Peletije dale sve od sebe da pobede.

Povezana vest:  WTA RIM, Jankovićeva deklasirala Vikmajer

-Izašle smo na teren i dale sve od sebe, ali naše protivnice su ovoga puta igrale bolje, posebno u trenucima kada je bilo najpotrebnije – kazala je Fičman.

Aleksandra Voznijak rekla je da je u porazu od Bojane Jovanovski u singlu shvatila da Jovanovska ima veoma mnogo potencijala i da će uskoro sigurno ući u prvih 50 u svetu.