Na terenima Teniskog kluba „Akademija Tipsarević“ od 01-04. oktobra 2022. održan je sedmi memorijalni turnir „Anastasija Beba Stajić“, u spomen na prerano preminulu teniserku Srbije Anastasiju Stajić, koja je život izgubila u tragičnoj saobraćanoj nesreći 2014. Godine, na Adi Huji.

Kada smo razmišljali o turniru, naš primarni cilj je bio da se Beba nikada ne zaboravi, kao i da se među mladim ljudima probudi svest o tome da neodgovorno ponašanje i brza vožnja mogu biti pogubni. Nesmotrena greška koja u trenutku može da prekine mlade živote, sjajne sportske i druge karijere, kao što je bio i slučaj sa našom ćerkom. Međutim, turnir je prerastao naša očekivanja, jer svake godine učestvuje sve više mladih takmičara. Novina je da će ove godine sva sredstva prikupljena od strane domaćih i međunarodnih sponzora, povodom Memorijalnog turnira, kroz novoosnovanu Fondaciju „Anastasija Beba Stajić“ biti preusmerena na račun mlade teniserke Andree Obradović, koja je već pokazala izvanredne rezultate, u cilju podrške i razvoja njene teniske karijere.” istakla je Sandra Stajić, majka Anastasije Bebe Stajić.

Povezana vest:  Troicki izgubio od Hajeka

Na upravo završenom memorijalnom turniru  „Anastasija Beba Stajić”, koji je u prvoj kategoriji najrespektabilnijih takmičarskih turnira za mlade i talentovane tenisere u svetu i regionu, svoje tenisko umeće pokazalo je 64 juniora i juniorki, uzrasta do 18 godina. Ove godine pobede su izvojevali  Maja Miščević (2005.) u konkurenciji juniroki I Simeon Stanković (2006.) u kokurenciji juniora. Miščević je pobedila svoju protivnicu Nevenu Janošević (2005.), sa rezultatom 2:1 u setovima (6:1, 4:6, 6:0), dok je drugoplasirani Filip Glogovac (2004.) nadvladan, u muškoj konkurenciji, sa rezultatom 2:0 u setovima.

Povezana vest:  Krunić bez polufinala u Lincu

“Memorijani turnir “Anastasija Beba Stajić” se održava već sedam godina, a primetan je i kvalitativan rast u organizacionom I u takmičarskom smislu. Iz godine u godinu mladi teniseri pokazuju znatno viši kvalitet igre, što se odražava I na same mečeve, zbog čega sam posebno ponosan. Vizija i ideja su da se u narednim godinama turnir uvrsti u kalendar Međunarodne teniske Federacije (ITF turnir) čime bi se dodatno podigao kvalitet I značaj samog turnira. Na taj način bi naši mladi teniseri dobili priliku da pokažu svoj znanje i umeće i na međunarodnoj sceni.”, istakao je naš poznati teniser Janko Tipsarević.

Povezana vest:  Bojan Jovanovski u 2. kolu Indijan Velsa

Memorijal je prvi put je organizovan 2016. godine sa ciljem da preraste u tradicionalni i da pruži šansu mladim i talentovanim teniserima, kakava je bila i Anastasija Stajić, u najranijoj fazi njihove sportske karijere.

Memorijal su ove godine podržali i agencija Kliping, Beo TC, Socer i “Akademija Tipsarević”.

Foto: Milan Jovanović