jelena_jankovic_bekhend_rim

WTA DUBAI

Jelena Janković: Preumorna sam ušla u meč

 

Srpska teniserka Jelena Janković ocenila je danas da je fizički premor glavni razlog što je izgubila od Karoline Vozniacki u polufinalu turnira u Dubaiju. Jankovićeva je u prethodnom kolu posle velike borbe pobedila estonku Kaju Kanepi sa 2:1 u setovima, ali je danas poražena od Vozniacki sa 2:0.

Povezana vest:  VIMBLDON 2011, Meč Zimonjića i Lodre u dublu prekinut zbog kiše

-Očigledno je da sam premorena ušla u meč. Prethodnih nekoliko dana bili su veoma naporni i to se odrazilo na moju igru. I pored toga borila sam se koliko sam mogla. Pružila sam maksimum, ali nisam iskoristila neke šanse, posebno u prvom setu – rekla je Jankovićeva na konferenciji za novinare posle meča u Dubaiju.

Povezana vest:  Krajinović poražen od Monfisa posle velike borbe

Jankovićeva je imala priliku da osvoji prvi set, ali je danska teniserka preokrenula rezultat i slavila sa 7:5. U drugom setu bilo je 6:3 za Vozniacki.

-Previše sam žurila u bitnim momentima, umesto da usporim I iskoristim set lopte koje sam imala. Uspela sam da nateram protivnicu da trči, ali umesto da izađem na mrežu ja sam ostajala na osnovnoj liniji i dozvoljavala joj da se vrati u igru – istakla je Jankovićeva.

Povezana vest:  Nikola Milojević: Najveća uteha i podrška mi je bila moja mama Maja

U drugom polufinalu sastaju se Svetlana Kuznjecova iz Rusije i Flavija Peneta iz Italije.