Mario_Ancic

Mario Ančić napušta beli sport

Mario Ančić odlučio je da prekine tenisku karijeru u svojoj 26. godini života, a sve to zbog povreda koje ga prate kroz celu karijeru. Odluku o svom povlačenju iz belog sporta Spližanin će objaviti na konferenciji koja je zakazana za sredu.

Posle četiri godine borbe s povredom leđa, a pre toga s mononukleozom prisilia je Ančića da odustane od teniske karijere, koju će zameni pravničkom pošto je za one koje ne znaju Mario Ančić diplomirao na Pravnom fakultetu u Splitu.

Povezana vest:  Ana: Nije bio moj dan, okrećem se Rolan Garosu

Anćić je u svojoj karijeri osvojio je tri turnira, Davis Cup s Hrvatskom 2005. u Slovačkoj, zatim olimpijsku bronzu u Atini 2004. u paru s Ljubičićem. 2004. igrao je polufinale Wimbledona, a 2006. je bio sedmi igrač sveta. Ta je godina bila vrhunac njegove karijere posle čega su usledile povrede i spomenuta mononukleoza.

U karijeri je samo od nagrada na turnirima zaradio skoro četiri miliona dolara što će mu osigurati miran život. Ančić će se posvetiti pravu, a svoju će odluku o prekidu teniske karijere objasniti u sredu na Firulama, baš tamo gde je sve počelo.

Povezana vest:  Da li je Ðoković izlaskom na teren prekršio zabranu?