novak_djokovic_hopman_kup_2011

ATP DUBAI

Đoković u drugom kolu turnira u Dubaiju

 

Srpski teiser Novak Đoković plasirao se danas u drugo kolo turnira u Dubaiju, pošto je pobedio 27. tenisera sveta Majkla Ljodru iz Francuske sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3). Đoković, koji je prethodne dve godine osvajao turnir u Dubaiju, do pobede je došao za 64 minuta. Srpski teniser je iz četiri pokušaja napravio tri brejka, dok Ljodra nije uspeo da iskoristi tri brejk lopte.

Povezana vest:  Istomin bolji od Lajovića, odlučuje peti meč

Treći teniser sveta će u drugom kolu igrati protiv Španca Felisijana Lopesa. Lopesu je Jen-Sun Lu sa Tajvana predao meč pri vođstvu Španca u prvom setu od 5:0.

Đoković i 41. teniser sveta Lopes do sada su igrali dva puta i oba puta je pobedio srpski teniser. Oba meča odigrali su 2007. godine, na Mastersu u Majamiju bilo je 6:0, 6:3, a na Australijan openu 6:2, 7:5, 6:1.

Povezana vest:  WTA RANG LISTA, Ana napredovala, Jelana i Bojana bez promena

Đoković će nešto kasnije igrati u dublu sa svojim bratom Markom, nakon što su dobili specijalnu pozivnicu organizatora. Protivnici u prvom kolu biće im prvi nosioci indijski par Maheš Bupati i Leander Paes.

Viktor Troicki nije uspeo da se plasira u drugo kolo turnira u Dubaiju pošto je izgubio od Nemca Filipa Kolštajbera sa 0:2 u setovima (1:6, 6:7).

Povezana vest:  Dolonc eliminisana u drugom kolu Gvangžua