Đoković u četvrtfinalu AO, juniorka Čurović izgubila

 

djokovic1Srpski reket broj jedan Novak Đoković pobedio je u osminifinala Lukasza Kubota iz Poljske sa 3:0 u setovima (6:1, 6:2, 7:5) i zasluženo prošao u naredno kolo. U četvrtfinalu će se Đoković sastati sa boljim iz meča Jo-Wilfried Tsonga (Francuska, 10) – Nicolas Almagro (Španija, 26).

Nole je furiozno krenuo u meču i protivniku je dozvolio, u prva dva seta samo tri gema.

Povezana vest:  Tamara Čurović na juniorskom AO

Danas su na programu još dva meča osminefinala. Rodger Federer (Švajcarska, 1) sastaje se sa Lleytonom Hewittom (Australija, 22) a u drugom meču Fernando Verdasco (Španija, 9) odmerio je snage sa Nikolay Davidenkom (Rusija, 6) koji je slavio posle pet setova (2:6, 5:7, 6:4, 7:6(7:5), 3:6). Ako Đoković nastavi pobednički niz i pobedi boljeg iz meča u četvrtfinalu sastaće se sa boljim iz mečeva Federer – Hewitt i Davidenko.

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS, Đoković: maksimalno koncentrisano protiv Ljubičića

U donjem delu žreba, u četvrtfinalu će se sastati Andy Roddick (SAD, 7) i Marin Ćilić (Hrvatska, 14), kao i Andy Murray (Velika Britanija, 5) i Rafaela Nadal (Španija,2).

 

Tamara Čurović izgubila

Na juniorskom Australijan openu nastupila je Tamara Čurović. Postavlejna je za 13. Nosioca u žrebu ali je u dva seta izgubila, u prvom kolu, od Grace Sari Ysidora (INA) sa 7:5, 7:6 (8:6).