U spomen na prerano preminulu teniserku Srbije Anastasiju Bebu Stajić, koja je život izgubila u tragičnoj saobraćanoj nesreći 2014. godine na Adi Huji, na terenima Teniske akademije „Janko Tipsarević“ održan je osmi Memorijalni teniski turnir „Anastasija Beba Stajić“.

Pobednici Memorijalnog turnira za 2023. godinu su Anđelija Marković, u ženskoj konkurenciji i Nemanja Stokanović, koji je u konkurenciji juniora nakon 3 sata veličanstvene igre i sportskog nadigravanja, savladao odličnog Pavla Čopića. Namanje je igrač  T.K. “Crvena Zvezda” i trenutno je šesti na Rang listi igrača do 18. godina, a od sledeće godine prelazi u profesionalna teniska takmičenja. U konkurenciji juniorki Markovićeva (T.K. “Đukić”) je savladala Ruskinju Milenu Mairovu. Sjajnom pobedom je dokazala da joj je mesto na međunarodnoj teniskoj sceni.

Povezana vest:  WTA FES, Poznate polufinalistkinje u Fesu

Na memorijalnom teniskom turniru  „Anastasija Beba Stajić”, koji je u prvoj kategoriji najrespektabilnijih takmičarskih turnira za mlade i talentovane tenisere u svetu i regionu, svoje tenisko umeće pokazalo je 50 juniorki i juniora, uzrasta do 18 godina. Turnir je imao međunaordni karatker, jer su se nadmetali i takmičari iz SAD, Rusije, NR Koreje i Kine. Takmičari u obe kategorije su pokazali da imaju ozbiljan sportski i takmičarski potencijal, kao i da je svetla budućnost srpskog tenisa uz njih zagarantovana.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2014, Udovičić: Srpski tenis ima budućnost

Darko Gagić, naš teniser i generalni menadžer Teniske akademije “Janko Tipsarević”, istakao je da je pored predstavljanja teniskog umeća mladih i talentovanih tenisera, cilj organizatora da se Beba ne zaboravi, ali i da se među mladim ljudima probudi svest o tome da svaka vožnja brža od dozvoljene može biti pogubna. Organizatori aktivno rade na usmeravanju mladih ka pravim vrednostima i sportu, kao najzdravijem obliku ponašanja

Turnir “Anastasija Beba Stajić” poslednjih osam godina organizujemo u znak saćenja na našu Bebu, ali sa željom da se pažnja mladih usmeri ka sportu i drugim kvalitetnim aktivnostima, kako se ovakav tragičan događaj nikada i nikome ne bi ponovo. Ove godine su svi učesnici pokazali svoju usmerenost ka sportu i pravim vrednostima, a posebno me raduje činjenica da turnir dobija na značaju u svetu tenisa i prerasta u tradicionalni. Nastavićemo da pružamo podršku i šansu mladim, talentovanim teniserima, kakva je bila i naša Beba.” –  izjavila je Sandra Stajić, Anastasijina majka.

Povezana vest:  Jelena Janković zaradila više od Novaka Đokovića

Foto: Katarina Đulić