Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 398. nedelju na prvom mestu ATP liste.

Đoković na prvom mestu najnovije ATP liste ima 11.445 bodova. Srpski teniser je juče osvojio masters u Parizu, pošto je u finalu pobedio Bugarina Grigora Dimitrova 6:4, 6:3.

Đoković je uvećao prednost na ATP listi u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkaraza, koji sada ima 8.455 poena. Đoković će se ove nedelje pripremati za Završni turnir sezone, koji je na programu od 12. do 19. novembra u Torinu.

Povezana vest:  Nini Stojanović dupla kruna

Rus Danil Medvedev je treći na ATP listi sa 7.200 bodova, dok je Italijan Janik Siner četvrti sa 5.490. Rus Andrej Rubljov je na petoj poziciji sa 5.205 poena.

U TOP 10 najboljih tenisera sveta nalaze se još Grk Stefanos Cicipas, Norvežanin Kasper Rud, Nemac Aleksandar Zverev, Amerikanac Tejlor Fric i Danac Holger Rune, koji je pao na desetu poziciju ATP liste.

Povezana vest:  Krstin osvojio turnir u Alžiru

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je napredovao za jedno mesto i trenutno je 33. teniser sveta sa 1.285 bodova. Dušan Lajović je „skočio“ za dve pozicije i sada se nalazi na 46. mestu ATP liste sa 994 poena.

Miomir Kecmanović je nazadovao za tri mesta i sada je 56. teniser sveta sa 905 bodova. Hamad Međedović je na 107. poziciji sa 580 poena.

Povezana vest:  Anđelika Kerber: Ostvario mi se veliki san

Foto: A.K./ATA Images