AIR Serbia Dejvis kup reprezentacija Srbije poražena je od Italije 2:1 u polufinalu F8 Dejvis kupa u Malagi. Jedini poen doneo je Miomir Kecmanović u singlu protiv Lorenca Musetija i to preokretom – 6:7 (7:9), 6:2, 6:1.

Janik Siner uspeo je da iznenadi najboljeg tenisera sveta u istoriji Novaka Đokovića i donese izjednačenje Italijanima u tri seta velike borbe -2:6, 6:2, 5:7. Na scenu je stupio dubl Đoković-Kecmanović, ali je italijanska kombinacija Siner-Sonego bila bolja 6:3, 6:4.

Povezana vest:  ATP ROTERDAM, Zimonjić i Lodra u finalu Roterdama

– Drago mi je što sam posle gistog i nategnutog prvog seta koji sam izgubio, uspeo da nađem snagu i da preokrenem meč. Uvek je poseban trenutak kada se donese pobeda za Srbiju – poručio je Miomir Kecmanović posle meča.

Kritičan je bio Novak Đoković, najbolji teniser Srbije i planete u istoriji.
– Tragičar sam. Jedna lopta nam je nedostajala da se plasiramo u finale i ja sam je promašio. Preuzimam svu odgovornost na sebe – poručio je Đoković.

Povezana vest:  Đoković: Nisam izgubio samopouzdanje

Selektor Viktor Troicki nije krio nezadovoljstvo.
– Samo jedna lopta, ponovo nas je odelila od finala. Kecmanović je bio sjajan, o Novaku i njegovom doprinosu reprezentaciji ne mogu dovoljno da kažem… Idemo dalje, u narednu godinu – poručio je Troicki.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport.rs