bojana_jovanovski_kina_2

WTA KUALA LUMPUR

Bojana Jovanovski u četvrtfinalu

 

Bojana Jovanovski (Srbija) – Ursula Radvanska (Poljska) 2:1 (1:6,7:5,6:4)

Bojana Jovanovski postavljena je za osmog nosioca na Otvorenom prvenstvu Malezije u Kuala Lumpuru. Posle pobede u prvom kolu Jovanovski se nameračila na Ursulu Radvansku (Poljska). Posle dva odigrana seta rezultat je 1:1 (6:1,7:5).

Naime, prvi set dobila je, ubedljivo, Poljakinja sa 6:1 dok je Jovanovski u drugom delu meča uspela da trijumfuje sa 7:5. Tada je došlo do manjeg prekida ali je meč ubrzo nastavljen. Jovanovski je povela sa 1:0 u trećoj deonici meča da bi Poljakinja izjednačila. U narednom gemu Bojana je povela a u četvrtom gemu je napravila brejk (3:1). Upravo taj brejk je bio dovoljan Jovanovskoj da se plasira u naredno kolo jer je u trećem setu slavila sa 6:4.

Povezana vest:  Ðoković u drugom kolu Vimbldona

U narednom, trećem kolu, Jovanovski će igrati protiv bolje iz meča Jelena Dokić (Australija) koja je pobedila, u prvom kolu, Frančesku Skijavone, i Japanke Kurumi Nare.

Nagradni fond na turniru je 220.000 dolara a pobednica turnira inaksiraće 280 WTA poena i 37.000 dolara. Što se drugog kola tiče poražene teniserke će zaraditi 30 WTA poena i 2.950 dolara a prolazak u treće kolo (četvrt finale) donosi 70 WTA poena i 5.340 dolara.

Povezana vest:  ATP KVINS, Tipsarević eliminisan u prvom kolu