Balkanski derbi u septembraskom plej-ofu! Srbija dočekuje Grčku u plej-ofu za Svetsku grupu Dejvis kupa! U terminu od 13. do 15. septembra najbolji srpski teniseri će pred svojom publikom da dočekaju Stefanosa Cicipasa i njegove saigrače.

– Dobili smo neugodnog protivnika, jer imaju sjajnog igrača Stefanosa Cicipasa. Svi znaju za njega. Dobra okolnost je što pored njega nemaju vrhunske tenisere. Njegov mlađi brat je u Top 100 u dublu i braća Cicipas umeju da odigraju dobro u tom segmentu. Što se nas tiče, moramo da pokažemo kvalitet na terenu, da damo sve od sebe. Igramo ponovo kod kuće. Naše je da se što bolje pripremimo do septembra i da zaboravimo dva bolna poraza, u Kraljevu od Slovačke i od Italije u Malagi i da krenemo na bolje – poručio je selektor Viktor Troicki posle žreba za plej-of Dejvis kupa.

Povezana vest:  Zimonjić i Tipsarević u osmini finala dublova

Parovi plej-ofa Svetskae grupe 1 su Srbija – Grčka, Hrvatska – Litvanija, Švedska – Indija, Kazahstan – Danska, Poljska – Koreja, Švajcarska – Peru, Egipat – Mađarska, Norveška – Portugalija, Austrija – Turska, Kineski Tajpeh – Bosna i Hercegovina, Izrael – Ukrajina i Japan – Kolumbija.