troicki_1

DAVIS CUP 2011

Troicki: Nisam zadovoljan, ali važna je pobeda

 

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da nije zadovoljan svojom večerašnjom igrom, ali da je najvažnije to što je pobedio Indijca Rohana Bopanu i doneo reprezentaciji vođstvo od 1:0 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

-Iznenađen sam otporom Bopane, koji je igrao prilično dobro. Imao sam meč pod svojom kontrolom posle prva dva seta, ali nisam uspeo da tada ga završim – kazao je Troicki na konferenciji za novinare.

Povezana vest:  Filip Krajinović operisao rame

Srpski teniser savladao je Bopanu tek posle pet setova – 6:3, 6:3, 5:7, 3:6, 6:3.

-Bopana je bolje servirao, zabio dosta asova i nije mi dao puno šansi, a kada sam ih i dobio, loše sam odigrao. U trećem i četvrtom setu igrao je dobro, a ja slabije i zato sam izgubio dva seta – naveo je Troicki.

Povezana vest:  Đoković: Mislim da sam na pravom putu

Član Dejvis kup reprezentacije Srbije rekao je da u ta dva seta nije uspeo da dođe do svog ritma igre.

-U petom setu je sve već bilo bolje i došao sam do svoje igre. Namučio sam se više nego što sam očekivao. Nisam zadovoljan igrom, ali je pobeda najtnija – istakao je Troicki.

Troicki je rekao i da se nada da će Srbije već sutra povesti sa 3:0 i rešiti duel u svoju korist.

Povezana vest:  Ana Ivanović: Motivisana sam za novu sezonu!

-Nadam se da u nedelju neću ni morati da igram i da ćemo sutra povesti sa 3:0. Ipak, ako budem igrao u nedelju protiv Devarmana, moraću da podignem nivo i budem bolji nego danas – zaključio je on.

Trenutno se igra drugi meč duela Srbija-Indija, a sastaju se Janko Tipsarević i Somdev Devarman.