INDIA TEAM_03

DAVIS CUP 2011

Bopana: Viktor je zaslužio pobedu

 

Teniser Indije Rohan Bopana rekao je večeras da je Viktor Troicki zasluženo pobedio u prvom meču prvog kola Dejvis kupa, ali je konstatovao da se još jednom pokazalo da u ovom takmičenju nema favorita.

-U Dejvis kupu plasman igrača na ATP listi nije bitan, a to se pokazalo i danas. Treba igrati samo strpljivo i svim srcem i ja sam u tome danas uspeo – rekao je Bopana na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Povezana vest:  Rekreativci u slavu Artura Eša

Troicki je danas pobedio sa 6:3, 6:3, 5:7, 3:6, 6:3, a meč je trajao tri sata i 18 minuta.

-Bilo je dosta dobrih udaraca u meču sa Troickim i veoma sam zadovoljan zbog toga. Uspeo sam da se vratim u meč, ali sam izgubio peti set, koji je u tenisu uvek težak. Troicki je odlučujući set odigrao dobro, vratio se u meč sa nekoliko dobrih udaraca i zasluženo pobedio – kazao je Bopana.

Povezana vest:  Kim Klejsters pobedila Žistin Enen

Indijski teniser objasnio je i da je tokom meča često razgovarao sa sudijima zbog buke sa tribina.

-Bilo je dosta buke između dva servisa i to mi pravilo problem. Nisam navikao na takve situacije i to mi omelo koncentraciju. Ipak, takve stvari se često dešavaju u Dejvis kup – pomirljivo je konstatovao on.

Bopana nije želeo da komentariše meč koji bi u nedelju trebalo da igra protiv Janka Tipsarevića.

Povezana vest:  WTA VIMBLDON, Klejsters pobedila u belgijskom derbiju

-Teško je sada govoriti o nedelji. Moramo da sačekamo da se prvo završi drugi danasnji singl i sutrašnji dubl, pa ćemo tek onda razmišljati o eventualnom meču sa Jankom – zaključio je Bopana.