Selektor Bili Džin King kup reprezentacije Srbije Dušan Vemić izabrao je pet igračica za sastav nacionalnog tima, koji će kroz Prvu grupu Evro-afričke zone pokušati da izbori plasman u plej-of. Na spisku se nalaze Lola Radivojević (328. na VTA listi u singlu, 911. u dublu), Mia Ristić (333, -), Elena Milovanović (510, 517), Aleksandra Krunić (630, 152) i Nina Stojanović (-, -).

Povezana vest:  ATP MONTREAL, Ðoković: Nadam se finalu protiv Tipsarevića

Protivnice Srbije od 8. do 13. aprila u Portugaliji, u Oejresu biće još tri od preostalih 11 reprezentacija: Austrije, Bugarske, Danske, Grčke, Mađarske, Letonije, Holandije, Norveške, Švedske, Turske i domaćina Portugalije. Sastav grupa bićepoznat na licu mesta, u Oejresu, 7. aprila.

Igraće se u tri grupe, po raund-robin sistemu, a sve prvoplasirane reprezentacije direktno će se plasirati u plej-of za popunu Svetske grupe. Tri drugoplasirane ekipe igraće po raund robin sistemu za preostalo, četvrto mesto u plej-ofu, dok će trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi razigravati po istom sistemu za plasman. Dve poslednjeplasirane ekipe ispadaju u Drugu Evro-afričku zonu.

Povezana vest:  Mekinro: Đoković je favorit za osvajanje US Opena

Foto: TSS/Srđan Stevanović