Sutra igraju Đoković, Zimonjić, Vemić i Čurović

 

djokovic1Na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu u sredu će od srpskih predstavnika Novak Đokovć igrati u četvrtfinalu singla, dok će Nenad Zimojić, Dušan Vemić i juniorka Tamara Čurović nastupiti u četvrtfinalim mečevima u konkurenciji parova.

Đoković će se za prolazak u polufinale boriti sa desetim teniserom sveta Francuzom Žo Vilfredom Congom, od koga je do sada u šest međusobnih susreta pretpreo četiri poraza. Taj duel na programu je od 9,30 časova na Rod Lejver areni.

Povezana vest:  Jakšić zaustavljena u 2. kolu kvalifikacija

Najbolji srpski teniser dobio je prvi meč protiv Conge, koji je igran pre dve godine u finalu gren slem turnira u Melburnu, a potom su usledili porazi u Bangkoku, Parizu, Šangaju i Marselju. Poslednji duel, odigran u Majamiju prošle godine, pripao je Đokoviću.

U sutrašnjem meču ulog za našeg tenisera biće veći od samog plasmana u polufinale, jer bi se u slučaju pobede probio na drugo mesto ATP liste. Današnjim porazom u četvrtfinalu Rafael Nadal je izgubio veliki broj poena i to je velika šansa da ga Đoković konačno pretekne.

Povezana vest:  Đoković od vreve Vimbldona "beži" u budistički hram

Zimonjić će u paru sa Kanađaninom Danijelom Nestorom od jedan sat otvoriti program na Margaret Kort areni protiv Francuza Arno Klemona i Izraelca Džonatana Erliha.

Ukoliko pređu tu prepreku, Zimonjić i Nestor bi u polufinalu igali protiv pobednika meča u kome Dušan Vemić i Hrvat Ivo Karlovć od četiri sata na drugom terenu igraju protiv Čeha Lukaša Dluhija i Indijca Lendare Paesa.

Povezana vest:  Tomić igra u Parizu

Jedna od naših najperspektivnijih teniserki, 15.godišnja Tamara Čurović, u paru sa Saši Išizu iz Japana za ulazak u polufinale boriće se protiv Jevgenije Bušar iz Kanade i Lukšike Kumhur iz Tajlanda. Taj meč počeće između šest i sedam časova.