obradovic

DAVIS CUP 2011

Obradović: Izuzetna pobeda

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović ocenio je da je njegov tim danas zabeležio „izuzetnu“ pobedu u duelu sa Indijom i pohvalio je Viktora Troickog.

-Ovo je izuzetna pobeda Srbije. Viktor je danas pokazao posebnu dimenziju, a to je da može da bude čovek odluke, jer je odigrao težak meč. Čestitam i dublu i Janku (Tipsareviću) na pobedama – rekao je Obradović novinarima u Novom Sadu.

Povezana vest:  ATP RIM, Sudar teniskih titana odložen za sat vremena zbog kiše

Srbija je u prvom kolu Svetske grupe pobedila Indiju sa 4:1 ukupno i tako obezbedila opstanak u takmičenju čiji je šampion. Odlučujući, treći poen doneo je Troicki, koji je pobedio Somdeva Devermana sa 3:0.

-Preboleli smo problem ispadanja i bez Novaka (Đokovića), i to je samo po sebi dobra stvar…,Indiju nismo nijednom potcenili, iako su bili nepoznati za nas. Taktika je bila dobra, a mnogo su mi pomogli i treneri naših igrača – rekao je Obradović.

Povezana vest:  U januaru dokumentarna serija o Đokoviću

Srbija će u sledećem kolu igrati u gostima protiv Švedske.

-Imamo kompaktan tim i spreman odgovor na svim tablama. Bez obzira što je Švedska kvalitetan protivnik i što bira podlogu, mi na sve imamo odgovor i na sve smo spremni. Među prvih 16 timova Dejvis kupa mi smo sigurno vodeći po prilagodljivosti na svim podlogama – rekao je Obradović.

Povezana vest:  Novak i Marko Đoković u drugom kolu Dohe

Tipsarević je posle meča rekao da je bio iznenađen posetom.

-Nisam očekivao ovoliko ljudi i neverovatni odziv novosadske publike. Kada se uzme u obzir koliko je teško u zemlji i koliko su skupe karte, imali smo fenomenalnu podršku protiv, ruku na srce, neinteresantnog protivnika – rekao je Tipsarević.