Zimonjić i Nestor protiv Vemića i Čilića u polufinalu AO

 

nenad_zimonjic_i_danijel_nestorSrpski teniser Nenad Zimonjić I Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u polufinale Otvorenog prvenstva Australije, pošto su rano jutros po srednjo-evropskom vremenu pobedili Francuza Arnoa Klemena i Džonatana Erliha iz Izraela sa 2:1 (6:4, 1:6, 7:6).

Zimonjić i Nestor, drugi nosioci na grend slemu u Melburnu, u polufinalu turnira će igrati sa srpsko-hrvatskim parom Dušan Vemić i Ivo Karlović koji su deklasirali Lukaša Dluhija iz Češke i Indijca Leandera Paesa sa 2:0 u setovima (6:3, 6:4).

Povezana vest:  AUSTRALIAN OPEN 2012, Autsajder Makarova izbacila Serenu Vilijams

Srpsko-kanadski tandem je do polufinala prvog grend slema sezone stigao iako su Klemen i Erlih u devetom gemu odlučujućeg trećeg seta imali meč loptu pri vođstvu od 5:3. Klemen i Erlih su u sledećem, 10. gemu i servirali za pobedu, ali su Zimonjić i Nestor uspeli da nadoknade brejk zaostatka, izbore se za taj-brejk i posle dva sata i minut dodju do polufinala. Sa druge strane Vemić I Karlović pobedili su treće nosioce na turniru.

Povezana vest:  Dušan Lajović : Drago mi je što igram u Beogradu

Drugi polufinalni par su braća Brajan – Bob i Majk koji će u polufinalu igrati sa Maklom Kolmanom (Velika Britanija) i Jarko Niminen (Finska).