Đoković: Nisam mogao bolje u četvrtom i petom setu

 

novak_2Srpski teniser Novak Đoković izjavio je danas da mu je žao što zbog zdravstvenih problema nije pružio bolju igru u četvrtom i petom setu duela sa Žo-Vilfredom Congom, ali da to nije opravdanje za poraz u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu.

-Želim prvo da čestitam Congi na odličnom meču i zasluženoj pobedi. Žao mi je što nisam mogao da odigram bolje u poslednja dva seta. Ne želim da tražim izgovore, ali sam povraćao i imao dijareju pre meča. Užasno sam se osećao – rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

Povezana vest:  Nadal pobedio Ðokovića u egzibiciji u Kazahstanu

Đoković je kazao da ne zna šta je bio uzrok za loše zdravstveno stanje.

-Radio sam isto što i svaki drugi dan. Nisam jeo ništa neobično, kao što su rakovi ili slično, već testeninu. Možda je to u pitanju, zaista ne znam. I pre početka meča me je malo boleo stomak, ali sam tek posle trećeg seta imao ozbiljan problem. Posle dva gema morao sam u toalet, a da nisam to uradio, povraćao bih na terenu – objasnio je.

Povezana vest:  Jelena Janković: Pod hitno mi je potreban trener

Srpski teniser je dodao da zbog iscrpljenosti nije mogao dobro da se kreće u četvrtom i petom setu.

-To je bio glavni problem, a Conga je veoma dobro servirao i to je doprinelo da mu poraste samopouzdanje i da bude agresivniji – kazao je Đoković. – Moja filozofija u poslednja dva seta je bila da ostanem na terenu i čekam da Conga, eventualno, počne da pravi greške. Sve u svemu, mislim da sam dobro odigrao ovaj turnir. Jedino mi je malo žao zbog načina na koji sam izgubio danas. Ipak, život ide dalje.

Povezana vest:  Đoković: Čilić igra tenis života, ali verujem u sebe

Đoković je danas u četvrtfinalu turnira u Melburnu izgubio od Conge sa 2:3 (6:7, 7:6, 6:1, 3:6, 1:6).