karolina_voznjacki

WTA INDIAN VELS 2011

Karolina Voznjacki osvojila turnir

 

Dankinja Karolina Voznjacki, prva teniserka sveta, pobednica je WTA turnira koji se igrao u Indian Velsu. U finalnom meču je Voznjacki pobedila Francuskinju Marion Bartoli sa2:1 u setovima (6-1, 2-6, 6-3).

Voznjacki je posle dva sata i osam minuta borbe tako osvojila drugu WTA titulu ove sezone, kao i 14 u karijeri. Bartoli, može da se oseća zadovoljnom jer će od sutra ponovo biti u krugu deset najboljih na svetu, dok je početak turnira, pre dve nedelje, u Indian Velsu dočekala kao 17 igračica na svetu.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2014, Nemačka izbacila Španiju, u četvrtfinalu i Francuska

Bio je ovo sedmi međusobni meč u karijeri ove dve teniserke i Voznjacki sada ima skor od 5-2. Zanimljivo je da su ove nedelje prvi put njih dve odigrale meč u tri seta. U svakoj od tri deonice finalnog meča dogodila se potpuna dominacija jedne od teniserki, sa tim da je, što je najvažnije, u trećem setu Voznjacki stalno bila korak ispred i mogla je dobiti taj set i lakše od konačnih 6-3.

Povezana vest:  Jorović i Kostić izgubile u finalu kvalifikacija za Rolan Garos

U prvom setu je Bartoli osvojila samo 11 poena, ali i samo tri od 15 na sopstveni servis. U drugom je Francuskinja bila solidna na svom servisu. Napravila je dva brejka, a protivnici nije dopustila ni jednu takvu šansu. U trećem setu je terenom opet zavladala Dankinja i u završnici meča lako trijumfirala.