djokovic_25_12

ATP INDIAN VELS

Đoković: Niko nije nepobediv, Nadal: Servis je bio presudan!

 

Srpski teniser Novak Đoković u 2011. godini ne može da prestane sa pobedama. Ima 18 uzastopnih pobeda, 20 ako se računaju i dve u završnici prošle godine. Do 21. titula ukupno u karijeri, i trećeg ovosezonskog (nakon Dubaija i Australian Opena), došao je u Indian Velsu pobedom nad najboljim teniserom sveta Rafaelom Nadalom sa 2:1 u setovima (4-6, 6-3, 6-2). Poslednji put je poražen u polufinalu ATP Finala u Londonu prošle godine kada ga je savladao Rodžer Federer.

Povezana vest:  WTA LISTA, Jankovićeva napredovala do 11. pozicije

-Mislim da niko nije nepobediv. Uživam u najboljem periodu svog života na teniskom terenu, ali niko nije neranjiv. U svakom meču samo pokušavam da dam sve od sebe – rekao je Đoković posle svog drugog trijumfa u Indijan Velsu (prvi titulu je osvojio 2008.).

-Igram sa puno samopouzdanja. Osećam dobro lopticu i vrlo sam predan. Imam veliku želju za pobedom u svakom meču kojem igram, pa zato sigurno neću da stanem ovde. Želim da nastavim da igram dobar tenis. Nadam se da se mogu oporaviti i spremiti za Majami – dodao je srpski teniser.

Povezana vest:  ATP KINA, Tipsarević poražen i u dublu na turniru u Pekingu

-Mislim da je servis bio razlika danas, po mom mišljenju. Istina je da sam igrao sa manje intenziteta posle  prvog seta, ali mislim da je sve bilo zbog servisa. Zato mu čestitam. Mislim da nije mogao bolje da započne sezonu. Igra dobro, na pravom je mestu u pravom trenutku i želim mu sve najbolje u ostatku sezone – rekao je posle susreta Nadal, koji je ukupno tokom meča imao samo 42 posto ubačenih prvog servisa, od čega 25 procenata u drugom setu. Špancu je ovo bio treći finale Indijan Velsa i prvi poraz (titule je osvajao 2007. i 2009. godine).

Povezana vest:  Federer: Serija Đokovića može da znači smenu na vrhu