novak_djokovic_kina_slavlje

L’Ekip: Đoković novi gazda svetskog tenisa?

 

Francuski sportski dnevnik „L’Ekip“ ocenio je danas da će najbolji srpski teniser Novak Đoković, po svemu sudeći, uskoro postati novi „gazda svetskog tenisa“.

-Teško je u ovom trenutku reći da li je ‘Džoker’ već preuzeo potpunu kontrolu u svetskom tenisu, s obzirom da se sezona tek zahuktava, ali je činjenica da je srpski teniser nepobođen u 18 mečeva, koliko je odigrao ove sezone – kaže se u komentaru francuskog sportskog lista.

Povezana vest:  WTA DUBAI, Jelena Janković: Preumorna sam ušla u meč

L’Ekip dalje navodi da Đoković nikada do sada nije plenio takvim samopouzdanjem, kojim je protutnjao kroz ATP turnir na Indijan Velsu, na kojem je u polufinalu prvo porazio Rodžera Federera, da bi u finalu na sličan način savladao Rafaela Nadala.

Francuski list podseća da je Đoković, računajući uspeh u finalu Dejvis kupa protiv Francuske u decembru, do sada zabeležio 20 uzastopnih pobeda, odnosno osvojio tri titule – u Melburnu, Dubaiju i Indijan Velsu.

Povezana vest:  Jankovićeva u glavnom žrebu turnira u Dohi

„L’Ekip“ podseća da je Đoković za samo tri meseca „vezao“ tri pobede nad Rodžerom Federerom, a da je na svetskoj ATP listi danas preuzeo njegovo drugo mesto, iza vodećeg Nadala.

-Nadal pred sobom ima seriju turnira na kojima će braniti veliki broj bodova – Monte Karlo, Rim, Madrid, Rolan Garos i Vimbldon. S druge strane, Đoković ni na jednom od pomenutih turnira nije igrao u finalu – podseća „L’Ekip“.

Povezana vest:  PROSLAVA DEJVIS KUP, Teniseri i građani u Beogradu proslavili titulu