Nadal pauzira četiri nedelje zbog povrede kolena

 

Rafael-Nadal-3Španski teniser Rafael Nadal odsustvovaće sa terena četiri nedelje zbog povrede kolena, saopšteno je u petak. Nadal je zbog povrede kolena ove nedelje morao da preda Endiju Mareju četvrtfinalni meč na Otvorenom prvenstvu Australije.

Drugi teniser sveta je obavio lekarske preglede u Španiji i savetovano mu je da naredne dve nedelje potpuno miruje, a da se nakon toga podvrgne dvonedeljnim tretmanima, navodi se u saopštenju Nadalovog menadžerskog tima.

Nadal je rekao da nije u pitanju upala tetiva, zbog koje je u nekoliko navrata pauzirao prošle sezone. Drugi teniser sveta zbog povrede neće učestvovati na turniru u Roterdamu, koji počinje 8. februara, gde je prošle godine u finalu izgubio od Endija Mareja.

Nadal je rekao da je srećan što ga ne muči stara povreda.

Povezana vest:  Lajović u glavnom žrebu Indijan Velsa

-Dobro se osećam i razmišljam o potpunom oporavku. Cilj je da se dobro pripremim i spremno dočekam predstojeće turnure. Veoma sam razočaran što neću igrati na turniru u Roterdamu – rekao je 23-godišnji teniser. On je istakao i da uopšte nije zabrinut što će izgubiti drugu poziciju na ATP listi.