ivanovic_18_03

WTA MAJAMI
Ivanovićeva: Nisam mnogo grešila

Srpska teniserka Ana Ivanović rekla je danas da nije mnogo grešila u meču protiv Belgijanke Kim Klejsters, u osmini finala turnira u Majamiju, ali da je druga teniserka sveta u najvažnijim trenucima dobro odigrala.
Ivanovićeva je noćas izgubila od Klejsters sa 6:7, 6:3, 6:7, iako je tokom meča imala pet meč lopti. Ona je u trećem setu vodila sa 5:1 i u tom gemu imala je tri meč lopte na servis Belgijanke, ali nije uspela da ih iskoristi.
-Mislim da nigde nisam pogrešila. Imala sam svoje šanse, ali ona je igrala dobar tenis. Borila sam se i dobro sam se držala tokom celog meča. Naravno da sam razočarana, ali iz poraza ću izvući pozitivne stvari – rekla je Ivanovićeva, preneo je sajt WTA turnira.
-Slomila sam reket, malo sam plakala, a posle toga je sve bilo u redu – dodala je ona.
Ivanovićeva je ocenila da je Belgijanka trenutno najbolja teniserka sveta.
-Bez obzira na plasman na WTA listi, ona je trenutno najbolja teniserka sveta – rekla je Ivanovićeva, koja je 19. nosilac na turniru.
Klejsters je izjavila da nije odustajala od svoje igre i kada se suočavala sa meč loptama.
-I kada gubite sa 5:1, na početku gema je 0:0 i protivnik mora da osvoji četiri poena. Tada pokušavate da se vratite u meč. Primetite da protivnik postaje manje agresivan i da pravi više grešaka i to morate da iskoristite – rekla je druga teniserka sveta.
Belgijanka je pohvalila igru Ane Ivanović.
-Ona je igrala prilično dobro. Odavno je nisam videla da tako igra. Anu će biti teško pobediti ako tako nastavi – rekla je ona.
Klejsters će u četvrtfinalu igrati protiv osmog nosioca Beloruskinje Viktorije Azarenke. One su do sada odigrale pet mečeva, a Belgijanka je pobedila četiri puta.

Povezana vest:  Ðoković rutinski do trećeg kola Vimbldona