nole_pobeda_u_finalu_slavlje

ATP MAJAMI

Novak Đoković u finalu pobedio Nadala

 

Novak Đoković (2, Srbija) – Rafael Nadal (1, Španija) 2:1 (4:6,6:3,7:6)

 

Kralj je uzdrman, živeo NOLE!!! Spski teniski as nastavio je da maltretira teniski svet i sa novom pobedom nad Rafaelom Nadalom – 2:1(4:6,6:3,7:6-7:4),polako ulazi na najsjajnije strane teniskih almanaha. Trijumfom na Masters turniru u Majamiju „srpska mašina“ je zabeležila 24. pobedu u 2011. (26 uzastopna,) čime je pokazao da trenutno niko ne igra bolji tenis od momka iz Beograda, koji je posle meča na Floridi bogatiji za 611.000 dolara i 1000 ATP bodova. Sa novim bodovnim kapitalom Đoković je smanjio Rafinu prednost za 730 poena, kome se ne piše dobro u nastavku sezone, pošto niko u teniskom svetu nema objašnjenje za Noletove teniske bravure. Posle pobeda na Australijan Openu, Dubaiju i Indijan Velsu, Đoković  je pokorio i Floridu, tako da malo ko može da uloži ni cent da neće nastaviti tenisku torturu na turniru u Monte Karlu.

Povezana vest:  Fudbaleri Reala tugovali sa Nadalom

Srpski teniser od početka meča nije uspevao da Špancu nametne „svoju igru“ u fantastičnoj teniskoj partiji. Imao je tokom celog prvog seta duplo više neiznuđenih grešaka(19 u prvom setu) a loš prvi servis dao je krila sjajnom Nadalu. Rafa je uspeo da uzme dva servis gema  Noletu, koji je od početka turnira na Floridi nije izgubio nijedan jedini gem na svoj servis, što je bilo sasvim dovoljno da prvi teniser sveta krene ka trofeju koji mu nedostaje u prebogatoj karijeri. Čim je Španac poveo 4:1 bilo je jasno da Novak neće moći da slavi u prvom maratonskom setu(55 minuta), mada je uspeo da jednom „brejkne“  protivnika, koji je besumučno trčao na „paklenih 33 stepena Celzijusove skale“.

Povezana vest:  MEDIJI O POBEDI ĐOKOVIĆA, Indipendent: Đoković teniski besmrtnik

Čim je ustao iz stolice posle odmora Novak je zaigrao svoj atomski tenis. Totalno resitovan, srpski teniser je počeo da pokazuje zašto je u prvih 90 i kusur dana 2011. bez poraza, zbog čega je Nadal imao velike probleme. Posle brejka u drugom  brzo je Đoković došao i do trećeg gema, što je nateralo  Rafu na još nekoliko neiznuđenih grešaka. Sa izuzetnim dijapazonom udaraca Nole je mučio Španca, koji nije uspeo da iskoristi malu krizu u igri srpskog tenisera. Novak je u drugom setu značajno popravio prvi servis a koliko je poboljšao igru pokazuje statistika koja je zabeležila samo sedam neiznuđenih grešaka i čak 14 vinera našeg asa.

Povezana vest:  WTA LISTA, Bojana napredovala, Ana i Jelena zadržale pozicije

Sa atomskim tenisom dva velika šampiona nastavili su i u trećem setu. Novak je izgubio nivo prvog servisa ali ne i agresivnost, dok je Nadal popravio udarce sa osnovne linije i trčanje. Dva najbolja tenisera današnjice ljubomorno su čuvali „svoje servise“  sve do taj brejka. Svih 13.000 srećnika na stadionu u Majamiju uživalo je u spektakularnom tenisu i u  završnici meča u kome se bolje snašao srpski as. Posle nekoliko maratonski poena i nekoliko mini brejkova oba tenisera, Novak se bolje snašao i sa nekoliko mudrih poteza uspeo da savlada Španca, u meču koji je ličio na šahovsku partiju. Nole je iskoristio treću meč loptu i slavio u taj brejku – 7:4.