djokovic_21_02

Đoković: Ovo je možda i najbolje finale koji sam igrao u karijeri

Novak Đoković se ne zaustavlja u 2011. godini! Igrao je u Majamiju četvrti turnir godine i četvrti put je podigao pobednički pehar. U finalnu je savladao Rafaela Nadala 4:6, 6:3, 7:6(4).

Posle Australian Opena, Dubaija i Indijan Velsa, drugi teniser sveta je osvojio i Majami. Kao što je na prošlom turniru u Indijan Velsu pobedio u finalu prvog igrača sveta Rafu, isto je učinio i ove nedelje.

Opet su Đoković i Nadal igrali tri seta, s tim da je ovom prilikom sve bilo daleko napetije. Naime, u trećem setu nije bilo ni jedne brejk-lopte, iako su obojica nekoliko puta imala 0-30 na suparnički servis. Tako se o pobedniku odlučivalo u taj-brejku koji je započeo s pet poena u kojima ni jedan od tenisaera nije osvojio poen na svoj servis.

Povezana vest:  JU ES OPEN 2011, Ðoković u 3. kolu

Razlika je bila ta što je Đoković nakon toga imao 3:2, a s nova tri poena u nizu je stigao do 6:2 i četiri meč-lopte. Španac je spasio dve, ali ne i treću, te je Đoković dignuo ruke u čast 24. pobede u 2011. godini. Jasno, to je 24. zaredom, te je na samo jednu pobedu od izednačenja s Ivanom Lendlom koji je u svojoj karijeri jednom godinu otvorio sa 25 pobeda u nizu. Rekorder je po tom pitanju Džon MekInro koji je 1984. godinu otvorio s čak 39 pobeda zaredom.

Povezana vest:  ROLAN GAROS 2012, Tipsarević: Almagro je u svemu bio bolji

-Bilo je sasvim neizvesno, jako blizu. Ali, nikako drugačije nije ni moglo da se završi – rekao je odmah nakon meča Đoković uz dodatak:

-Ovo je možda i najbolji finale koji sam igrao u karijeri. Naravno, velika čast u svemu ide i Nadalu, mom dragom prijatelju i velikom pobedniku.

S druge strane Nadal je rekao:

-Igrao sam ovde u Majamiju bolje iz dana u dan. Ali, i to je bilo premalo za Đokovića danas. Definitivno igra sjajno i ono što je dosad izveo u ovoj godini je velika stvar, zato čestitke njemu i njegovom timu – rekao je prvi teniser sveta nakon trećeg doživljenog poraza u finalima Majamija kroz karijeru.

Povezana vest:  Predsednik ATP-a: Sezonu moramo skratiti barem za dve ili tri nedelje

Za Đokovića je ovo 22. osvojeni ATP turnir u karijeri. Nadal je, pak, ostao na 43. Srpski teniser je ponovio 2007. godinu kada je ovde, na Sony Ericcson Openu bio najbolji.