Poraz Zimonjića i Nestora u finalu dubla u Melburnu

nenad_zimonjic_i_danijel_nestorNenad Zimonjić i Danijel Nestor nisu uspeli da osvoje trofej van Vimbldona. U finalu Australijan opena izgubili od starih poznanika braće Brajan sa 2:1 u setovima.
Dva najbolja dubla na svetu pružili su publici ono što se od njih i očekivalo u finalu Australijan opena – spektakl. Nažalost, Zimonjić i Nestor nisu uspeli da osvoje trofej, u tome su ih sprečili najveći rivali braća Brajan.
Braća Brajan su posle skoro dva časa igre savladali Danijela Nestora i Nenada Zimonjića sa 2:1 (6:3, 6:7. 6:3 u setovima.
Do prvog brejka u meču došli su Amerikanci i poveli sa 4-2. Posle toga, uspeli su da sigurnim servisom sačuvaju prednost i osvoje prvi set.
U drugom setu, veoma izjednačenom, Zimonjić i Nestor poveli su sa 2:1, nakon čega su došli do brejka i povećali prednost. Međutim, braća Brajan su uzvratila i učinili ovaj meč još zanimljivijim.
Nakon nekoliko gemova koji su obe strane uzimale na svoj servis, došlo se do taj-brejka.
U taj-brejku delovalo je da su braća Brajan na odličnom putu da osvoje još jednu titulu, vodili su sa 5:2, ali su fantastični Zimonjić i Nestor uspeli da preokrenu rezultat, i u taj-brejku su slavili sa 7:5.
U poslednjem setu, Amerikanci su velikom borbom došli do prednosti od 4:1, i imali su meč u svojim rukama u tom trenutku.
Na svoj servis braća Brajan su došli do prednosti od 5:2, i samo četiri poena ih dele od osvajanja turnira.
Posle jednog časa i 51 minut igre, braća Brajan došli su do meč lopte, koju su iskoristili.
Prvi nosioci na turniru tako su osvojili četvrti Australijan open u poslednjih pet godina, prvi su osvojili 2006, zatim odbranili titulu 2007. Treći trijumf na AO su zabeležili prošle godine a ove godine su odbranili titulu. 
-Čestitam Bobu i Majku, igrali su sjajno. Želim da se zahvalim publici, i svima koji su nas gledali kod kuće. Ovo je veliki uspeh za nas, nismo uspeli ovaj put da osvojimo, ali se nadam da ćemo se vratiti ovde sledeće sezone – rekao je Zimonjić.
Zimonjić i Nestor, obojica rođeni u Beogradu, svaki put do sada su se sastajali u finalima turnira sa braćom Brajan, a ovo je bio njihov prvi susret u finalu Gren slema koji je na žalost pripao Amerikancima. 
Zimonjiću je ovo bilo prvo finale u muškom dublu u Melburnu i možda je zato kod njega bila primetna mala nervoza koja je naročito videla u servisu. Inače Ziki je već osvajao turnir u mešovitom dublu 2004. i 2008. godine.
Zimonjić i Nestor su do sada osvojili 17 titula, a njihovi protivnici, koji su odbranili trofej u Melburnu, ukupno 58.

Povezana vest:  ATP: Ðoković uvećao prednost, Lajović 24, Ðere 33.